Slutförd kofta

Fredrika har dedikerat månaden mars till UFO:n (Un-Finished-Objects), alltså projekt som bara ligger och aldrig blir gjorda. Det kan handla om både oavslutade projekt, men även lagningar. Jag har svårt att ta tag i såna projekt, så för mig är det toppen att någon "säger till" mig att göra klart. Jag bodde hemifrån i två veckor i början av mars (katt/husvakt) så jag ligger lite efter. Men jag har gått igenom mina högar och kommit fram till lite saker jag vill få gjort.
Först ut var en stickad kofta som jag varit ganska besviken på. Enligt mönstret ska det bli en oversize kofta, men min sitter "normalt". Ärmarna fick jag lov att freestyla lite på, och de blev inte bra. Så där har jag stickat om ca 10cm några gånger. Plus några flätor till framsidan som var så otroligt tråkiga att göra. Men sen jag flyttade hem igen har jag verkligen kört på, bara för att få den klar.
 
 
I lördags var jag ensam hemma så jag slog på Sex and the City the movie och stickade och fäste trådar. I går fick hela koftan ligga i blöt i några timmar, sen blockade jag den ganska aggressivt. Nu luktar lägenheten blött får men den ska bara torka så är den klar. Det känns bra, och jag ser framemot att få prova den. Förhoppningsvis är den liite större nu.
 
Den här koftan är verkligen ett bevis på att man ska slutföra saker, för fastän de kanske inte ser så bra ut under projektets gång kan det bli bra när alla bitar väl är på plats. När jag sytt fast flätorna blev till exempel koftan mycket finare, och jag kunde ändå känna mig rätt nöjd.
Färdigt | |
#1 - - Lena:

Åh! Jag har varit så sugen på att sticka den där koftan sedan du la ut en länk till den! Men synd att den inte blev så oversize som den såg ut på bilderna på ravelry :( Det vore snällt om du la upp en bild med den på senare, och gärna om du kunde säga vilken storlek du tog! Så kanske jag kan gissa vilken storlek jag ska försöka sticka :)

Svar: Åh vad kul! Jag kommer absolut lägga upp ett inlägg med koftan på, då kan jag skriva ut garn, storlek och så :)
Ethel

#2 - - Fredrikapåvinden:

Men så himla fin ju!!!! Tycker flätorna verkligen är så fina. Men trist när det inte blir som en tänkt sig... Jag tycker ofta det blir så med stickning men sedan när en använt det ett tag så känns det bra ändå.

Svar: Tack Fredrika! <3 Jag ska prova den ikväll, nu har den torkat till sig. Hoppas att det känns bättre då! Jag tror att blockningen gjorde en del ändå, den mådde nog bra av att sträckas ut lite.
Ethel

#3 - - Linnéa:

Koftan ser fantastiskt fin ut! Tråkigt om den inte blev over-size som det var tänkt :(

Svar: Tack Linnéa! <3 Den blev lite bättre efter blockning, det var skönt :) Så den blev ändå ok i slutändan
Ethel

#4 - - Grahnslöjd:

Den ser jättefin ut!! Hoppas att du kommer att trivas med den ändå:)

Svar: Tack så mycket! <3 Jag gillar den mer och mer :)
Ethel

Upp