Accidentism

Jag läste just något på Saras blogg som fick mig att internt skrika "MEN JA EXAKT SÅ, FINNS DET ETT ORD FÖR DET?" 

"lena berättade om accidentism dvs ett begrepp som josef frank själv myntade. att saker inte skall vara så förbaskat beräknade hela tiden utan ske lite på slump! till exempel hans tycke att ett hem inte ska planeras och placeras in inredningsmässigt utan att varje möbel snarare ska vara för sig fristående. och ha införskaffats pga en älskar just den så mycket. och hemmet växa fram med tiden. 100% håller med! köp bara sånt du inte kan vara utan. det finns så mycket prylar i världen så det känns så orimligt att köpa något som en tycker är ”ok” för att det ska passa in."
 
Det är exakt såhär jag tänker. Allt i mitt hem ska vara något jag verkligen vill ha där. Jag struntar i om det inte passar in färgmässigt, om det blir för mycket mönster eller om det ser ut som kaos i andras ögon. Jag vill kunna sitta ner i valfritt rum hemma och känna mig just hemma. 

Jag struntar helt enkelt i trender och hur det "ska" se ut hemma. Självklart kan jag snappa upp saker ur vissa trender, men det styr inte hela min inredning. Just nu har vi till exempel en ny byrå hemma, som vi egentligen inte har plats med. Så vi har kommit fram till att (troligtvis) sälja vår tv-bänk och istället ställa tv:n på ett litet bord med den nya byrån bredvid. 
 
Jag måste såklart säga att jag bor tillsammans med min pojkvän, och han är med i varje inredningsbeslut. Vi ska ju båda trivas! 
Förresten, skulle du vara intresserad av att se hur det ser ut hemma hos oss? Just nu fokuserar jag ju bara på hantverk här.
Allmänt | |
#1 - - Monica:

Håller med dig. Det viktigaste är att man trivs i sitt hem.

Svar: Det är verkligen det viktigaste :)
Ethel

Upp