Tumvantar i två färger

Jag har stickat ännu ett par vantar, denna gång ett par tunnare mönsterstickade tumvantar. Som jag skrev till mina tjocksockar har jag velat öva på flerfärgsstickning, och det finns så många fina vantmönster! Jag valde dessa, som heter Astrantia och finns på Ravelry. Mönstret är på norska vilket var en rolig utmaning, men det mesta jag behövde veta fanns ju i tabellen för själva mönstret. Så det gick bra!
 
Jag valde att sticka med Drops Baby Merino, ett ganska tunt och mjukt ullgarn. Vantarna är varma, men om det blåser för mycket blåser det igenom lite för mycket. Men jag stickar också ganska löst, och nu är jag ju van vid mina supertäta lovikkavantar så jag kanske bara är känslig. 
 
Vantarna gick ganska fort att sticka, och jag fick även in ett ganska bra flöde i hur man stickar med två färger! Så någonting har jag lärt mig!  
Allmänt, Färdigt | |
#1 - - Linnéa:

Åh vad fina! Färgerna kontrasterar så fint till varandra. Blev sugen på att sticka vantar igen :)

Svar: Tack så mycket fina du! :) Jag vill sticka fler vantar, så beroendeframkallande :D
Ethel

#2 - - Alicia:

Men whatttt hur grym är du???? Fantastiska!!!

Svar: Hihi tack fina du!! <3
Ethel

#3 - - Emilia:

Jisses vad fina! Blir väldigt sugen och inspirerad till att själv lära mig sticka med flera färger. Är ju precis som du säger, bemästrar man det så finns det en uppsjö med mönster att välja mellan! Har du några tips på hur man håller garnet ? Har du lärt dig från bok, internet eller bara genom att testa dig fram? :D

Svar: Tack så mycket!! Jag testade mig fram, på första vanten tog jag en garntråd i taget, men på den andra vanten lät jag båda trådarna löpa på fingret och plockade upp den färg jag behövde. Jag vet inte om det är det korrekta sättet, men det blev jämnare eftersom garnet man inte använder följer med hela tiden. När man tar en tråd i taget måste man ju spänna garnet själv varje gång man byter.
Ethel

#4 - - Emilia Westerström:

Superfina! Det kanske går att fodra dem med något fleecetyg typ?

Svar: Tack! :D Hm jag tror det blir lite för trångt med ett foder :/ De sitter ganska tight. Men jag tänker att de får bli vantar för när det är 0 eller varmare :)
Ethel

#5 - - Fredrikapåvinden:

Alltsåååå sååååå fina! Och jisses med vad vantar du hunnit sticka och alla är så himla fina också! Sjukt imponerad! Jag är också sugen på att öva upp min flerfärgsstickning och nu när jag ser alla dina vantar tror jag bestämt att det får bli just ett par vantar.

Svar: Taack fina du! <3 Haha jo, det har blivit lite mycket vantar. Lovikkavantarna har dock varit halvklara ett tag, bara broderiet som fattats :) Jaa sticka vantar! Det som är extra bra med flerfärgsstickade vantar är ju att de blir lite tjockare än om man stickar med bara en färg, plus i kanten!
Ethel

#6 - - Grahnslöjd:

Jättefina!! Vilket snyggt mönster!! Nu blev jag också sugen på att sticka vantar:)

Svar: Tack!! <3 Ja jag föll för det! Jag har ännu inte hittat det perfekta blommiga vantmönstret, så är himla glad att jag hittade det här. Lagom grafiskt :D
Ethel

#7 - - Monica:

Superfina vantar, du är så duktig. Själv kan jag inte sticka.

Upp