Siri

Jag har stickat en Siri-kofta! Om du hänger i stickforum online har du nog inte missat den här koftan, den är omtalad och alla älskar den. Jag tänkte att hypen var lite överdriven, men att mönstret var fint och såg enkelt ut. Jag hade tidigare inte stickat en fullstor kofta utan endast enkla barnkoftor så jag ville inte ha en super komplicerad kofta. 
 
Lövmönstret var lite svårt de första varven, men efter 3-4 varv kunde jag ändå se logiken och då blev det så mycket lättare. Att traggla sig igenom varje varv i mönsterrapporten måste vara superjobbigt annars. Det var även det roligaste med koftan, slätstickning går fort men är så fruktansvärt tråkigt! 
 
Jag önskar att jag vågat mig på magic loop på ärmarna (sticka båda på samma gång med hjälp av rundsticka), nu stickade jag varje ärm för sig med strumpstickor. Det tog sin lilla tid! Jag har provat på magic loop efteråt, och det var inte alls svårt. 
 
Jag stickade i visjögarn, och det enda jag gjorde annorlunda från mönstret var att sticka ärmarna längre. När jag var klar och provade tröjan var ärmarna alldeles för korta, jag stickade minst 5 cm extra. Mönstret var enkelt att följa och finns att köpa på ravelry, och designern heter Linnéa Öhman. För mig tog det kanske 4-5 månader att sticka klart den, men det hade gått betydligt mycket fortare om jag inte hade plugg och en annan kofta på sidan av. 
 
Passformen är otrolig, och jag vill redan sticka en till i ett svalare garn, och är även sugen på fler koftor från Linnéa. Allt som allt en bra första upplevelse av min första stickade kofta!
 
Färdigt | |
#1 - - Helga:

Såså fin! Pratade om koftan bara för några timmar sen med min sambo 😁 har velat göra den i flera år! En vacker dag... Du valde verkligen en snygg färg!

Svar: Tusen tack! Åhh gör den, gör den! Den är jätterolig att sticka :D
Ethel

#2 - - Monica Ö:

Den blev jättefin ❤️. Mycket fina bilder också, från mina hemtrakter .

#3 - - Grahnslöjd:

Ja, det verkar som att alla stickar denna kofta:) Den blev jättefin i rött!! Matchar ju dessutom Lejonströmsbron;)

Svar: Tack! Jag var rädd att den skulle bli lite för julig, men det blev rätt bra :D Haha precis, platsen är vald med omsorg ;)
Ethel

#4 - - Linnéa:

Men så fin den blev <3 Snyggt men knappar i en annan färg!

Svar: Tack så mycket! <3 Knappar tycker jag är bland det svåraste, men de här blev en rätt bra matchning :)
Ethel

#5 - - Fredrikapåvinden:

Ååååh så fin den är Ethel! Blir megataggad att bli klar med min nu. Och helt galet att det är din första "vuxenkofta" ser ju huuur fin som helst ut!

Svar: Tack Fredrika! <3 Ja jag är sååå taggad på att se din Siri!!!
Ethel

#6 - - Sofie:

Åh, wow!! Så fin!! Blir super sugen på att också sticka en siri-kofta! Jag har precis stickat färdigt min första kofta också, så det kanske bara är att kasta sig in i nästa? ;)

Svar: Tack! <3 Ja, kör! Siri är så rolig, och den har perfekt passform. Kör kör kör!
Ethel

#7 - - Anki:

Wow så himla fin!! Älskar verkligen färgen du valt också, ser så fin röd ut!

Svar: Tack så mycket Anki! Den röda är verkligen den perfekta röda - inte för julig och inte för hallon-aktig :D
Ethel

#8 - - Alicia:

Alltså NÄÄ vad fin!!! Himmel och pannkaka vilken juvel! Färgen! Passformen! Löven! Jag dör!

Svar: Tack!! <3 Nu när du säger det, det känns verkligen som en Alicia-kofta???
Ethel

Upp