Pyjamasklänning

Det här tyget suktade jag över rätt länge på Ohlsons tyger, och just innan jul slog jag till. Nu är jag sämst på benämningar, och hittar inte tyget på hemsidan, men det är tjock strukturerad stretch som inte har så stelt fall.

Jag älskar bekväma plagg, och är i en fas då jag inte vill sy så värst komplicerade saker. Jag ville ha en mjukisklänning, som ändå är fin. En som man kan mysa runt i under dåliga dagar utan att för den delen ha pojkvännens byxor och en stor sweatshirt. Det låter ytligt, men jag fungerar så. Om jag känner mig fin mår jag lite bättre.

Det finns inget mönster, utan jag använde ärmarna och ärmhålen från ett mönster och bredden på överkroppen från en annan. Sen freestylade jag lite grann efter egna mått. Jag valde att göra baksidan i två delar, för att kunna ta in ryggen. Jag har gjort liknande klänningar tidigare och om man inte gör något i ryggen blir det ett tält. Det ville jag undvika.

Fållar ville jag inte ha, så jag testade sy osynliga fållar för hand istället. Det är första gången jag testar det på stretchtyger, så det blir spännande att se hur det håller i längden. Jag drog inte åt stygnen så hårt utan tillät för lite stretch.

Överlag är jag supernöjd, och den har redan använts på flera gånger!

Färdigt | |
#1 - - Fredrikapåvinden:

Såååå fin Ethel!

Svar: Tack fina du! <3
Ethel

#2 - - Monica Öhman :

Jättefin, du passar bra i färgen ...

Svar: Tack så mycket Monica!
Ethel

#3 - - Anna:

Men gu så snygg!! Har som mål att sy en klänning i år (minst en) men jag har så svårt att veta vilket tyg osm passar för det.. :(

/Anna

Svar: Tack Anna! Mitt tips är att gå i en tygaffär och känna sig fram :) De flesta tygerna kan bli en bra klänning, så länge tyget funkar för modellen. Har du något mönster, eller en idé vad du vill ha för form?
Ethel

Upp