Professionell mjukisklänning

 
 
Jag har några få tighta trikåklänningar och det är ju himla skönt, men jag har känt att de har varit lite för korta för att jag ska vara helt bekväm. Så när jag fyllde 27 år nu i april kände jag att det var dags att sy en vuxen klänning. 
 
Jag hade hittat det här underbara tyget på Ohlsons tyger några månader tidigare, det är viscosetrikå och ganska tunnt men mjukt. Det har jag längtat efter att få sy i och nu var det dags!
 
För att få en bra passform på plagget, och för att jag är så obevandrat i trikåträsket, ritade jag av en trikåklänning jag redan hade. Då fick jag ut en kropp och ärmar. Jag ville dock ändra lite på mönstret, så jag lekte loss lite på min provdocka. 
 
 
Jag fick då till en känsla för tyget och hur det faller, men även en vattenfallsurringning. Jag mätte hur lång halslinningen skulle bli med den här typen av urringning men gjorde aldrig ett till mönster. Just den här typen av urringning har jag gjort så många gånger nu att jag kan principen. Så jag gjorde helt enkelt allt direkt när jag klippte tyget. 
 
För att få till en säker urringning som inte skulle visa för mycket har jag en infodring i samma mönster som den ursprungliga klänningen. Alltså: på insidan är klänningen tight med en djup urringning, och på utsidan är det extra mycket tyg som faller snyggt.
 
Jag förlängde även både armar och kjol, och resultatet är jag så galet nöjd med! Jag känner mig cool, vuxen och så galet bekväm. Det kommer bli fler i den här modellen, det kan jag lova! 
Allmänt | |
#1 - - Helga:

Toppenfin som vanligt 😊 vad fint du har där hemma också! Trägolv 👌😃

Svar: Tack så mycket Helga, vad glad jag blir! :D <3
Ethel

#2 - - Josefine Folkesson:

Jag förstår att du känner dig cool, vuxen och bekväm i den här! Den ser superskön ut, och jag gillae verkligen vattenfallsringingen. Har aldrig gjort en sån faktiskt, men det är ju superfint!

Svar: Tusen tack Josefine!! <3 Den är så galet skön, måste göra fler :)
Ethel

#3 - - Linnéa:

Klänningen är grymt snygg!

Svar: Tack Linnéa! <3
Ethel

#4 - - Anki:

Den var jättesnygg! Både tyget och mönstret! Är lite sugen på att testa sy en klänning också, kanske får bli av nån gång! :)

Svar: Tack Anki! <3 Jaa sy en klänning du med! :D
Ethel

#5 - - Fredrikapåvinden:

Åh så fin Ethel! Den ser verkligen ut att sitta som en smäck!

Svar: Tack Fredrika! <3 Den riktigt kramar om en när man har den på sig ^^
Ethel

#6 - - Monica Ö:

Den blev Superfin och säkert skön också 😃

Svar: Tack så mycket Monica, den är jättemysig :)
Ethel

Upp