Grå kofta - resultatet

 
Såhär ser koftan ut på! Den är lite för tight i mitt tycke, men efter lite aggressivt blockande blev den i alla fall bättre. Den är rejält varm, och otroligt mjuk.
 
 
Mönstret är Dreamy Weave Cardigan från Ravelry, jag stickade i storlek medium och brukar i vanliga fall ha storlek 36/small. Jag använde två olika garner: Drops baby merino och Drops air. Jag tyckte att det var ett ganska lätt mönster, dock så tog det extremt lång tid då det inte är vanliga aviga och räta utan man gör hela tiden kombinationer för att få fram det flätade mönstret. Man stickade kroppen i ett enda stycke, med aviga och räta varv. Där tycker jag att jag fick fram mönstret på ett fint sätt.
 
 
Ärmarna stickade man runt, och jag testade att sticka dem med magic loop - det vill säga båda ärmarna på en gång på en rundsticka. Magic loop gick bra, och det kommer jag göra fler gånger! Men just ärmarna på den här koftan är jag inte nöjd med. Då man stickar med rundsticka finns ju inga aviga varv, och det var då en annan kombination maskor som jag inte fick till lika fint. Efter att ha repat några gånger nöjde jag mig med hur det såg ut, mest för att det kändes omöjligt att få till det fint.Jag behövde plocka upp fler maskor för ärmarna än det stod i mönstret, och därför fick jag freestyla lite med minskningarna då ärmen i sig blev alldeles för stor annars. 
 
 
När jag blivit klar såg jag att ärmsluten blev fula, och hela ärmen boxig och det var då jag la bort koftan i 1-2 månader. Jag var så besviken, för jag hade märkt att storleken blev lite fel också. SUCK.
 
 
När Fredrika började med sina UFO:n kände jag att nä, men jag måste få klart den här koftan. Så jag satt mig ner, repade och stickade om. Till slut blev den klar!
 
 
Inför blockningen fick den ligga blött i några timmar, sedan la jag in den i en handduk och rullade till den för att pressa ut vatten. Sen sträckte jag ut den så mycket jag vågade. När den torkat blev den större, och jag kände ändå att den kommer användas. Vilket den redan gjort några gånger!
 
 
Jag skulle nog inte rekommendera det här mönstret, trots att nog mycket var mitt eget fel. Men jag testade stickfastigheten innan jag började, och den stämde. Men ändå blev ärmarna fel. Storleksmissen är helt mitt fel, där skulle jag tagit Large för att få den riktigt oversize.
 
 
 
#1 - - Monica:

Den blev Superfin 😃😍

Svar: Tack så mycket! <3
Ethel

#2 - - Fredrikapåvinden:

Åh men den ser ju verkligen hur fin och mysig som helst ut! Men jag vet precis känslan av att ha lagt ner massor med timmar och så blir det inte som en tänkt sig... Blä för sånt! Hoppas du kommer trivas i den ändå!

Svar: Tack fina du! Jag hoppas också det, den har använts men inte med samma lycka som med Siri. Men jag hoppas att den ligger till sig till nästa vinter :) Kram!
Ethel

#3 - - Josefine Folkesson:

Jag tycker den här koftan ser så himla mysig ut! Alltid tråkigt när man hållt på med något länge och sen blir det inte riktigt som man tänkt sig (i höstas virkade jag en kofta som visade sig bli alldeles för liten... inväntar fortfarande lusten att försöka ordna det), men jag tycker verkligen att du ska vara nöjd! Bra jobbat!

Svar: Tack Josefine! <3 Jag har också virkat en för liten kofta, känns som det väldigt enkelt blir för smått. Jag repade min, orkade inte börja om :P
Ethel

#4 - - Linnéa:

Vad fin den blev 😍

Svar: Tack Linnéa! <3
Ethel

Upp