Kappan

Det blev ett plagg över från min kollektion Sommardröm som jag inte visat varken skiss eller vad som hände med den planen. Och det här är anledningen - jag har sytt den nu i efterhand!
 
Jag velade länge om vad jag skulle använda för mönster till det här fantastiska tyget, för jag visste direkt jag såg det att att det skulle bli en kappa. Men den behövde bli rätt. Jag hade hittat ett mönster på en jacka från en Burda tidning, men aldrig kommit igång. Såhär i efterhand kan jag inse att jag hela tiden visste att det var fel mönster, det kändes inte rätt i magen. Istället hittade jag ett vintage mönster på en barnkappa, som jag turligt nog kunde ha i den största storleken. 
 
Kappan är fodrad med ett lite tjockare foder i en fantastiskt djup gammelrosa nyans, och jackan i sig har fått sig en hel dos kärlek. Det är väldigt mycket handsydda detaljer för att få allting snyggt men det var det värt. Jag älskar den här jackan, och den muntrar upp min stressiga höst <3 Mer detaljer kring skapandet av denna kommer. 
 
Detta är mitt bidrag till månadens sypepp som Fredrika håller i!
Färdigt, SS16 - Sommardröm | | 7 kommentarer |
Upp