Höstpresent

Denna månad har sypeppen två olika teman man kan välja på. Jag valde Höstpresent, och stickade ett par tjocksockar till mig själv. Mitt jobb har bytt lokaler, och de nya lokalerna är fruktansvärt kalla. Så jag kände att jag måste måste måste ha ett par tjocksockar, och då ville jag antingen köpa ett par hemmagjorda eller sticka ett par egna. Trots mina många åtaganden envisades jag med att sticka mig ett par själv.

Mönstret jag valt heter Furuvik och går att köpa på Ravelry. Jag köpte dock både mönster och garnpaket från Tant kofta, det kändes smidigare så. Jag fick alltså då hem mönstret utskrivet på papper och de garnmängder jag behövde. Så smidigt!

Jag har stickat väldigt lite flerfärgsstickat, så det var kul att testa på då jag tycker det kan vara ursnyggt. Överlag ett enkelt mönster att sticka, glada färger och det gick ganska fort. De sitter bra på foten också, ett stort plus för mig!

Allmänt | |
#1 - - Helga:

Supersnygga ju! Jag har bara stickat lite flerfärgsstickning, tycker det är svårt på strumpstickor!

Svar: Tack Helga! Jag har aldrig testat flerfärgsstickning på något annat än strumpstickor, det är rätt skönt att ha så korta sidor eller vad man ska säga :P Men det blir lite knepigt i hörnen.
Ethel

#2 - - Alicia:

Det syns verkligen inte att du är ovan vid flerfärgsstickning, såå fina och proffsiga sockor och jag älskar färgen och alla detaljerna! Fy vad fint och kul och inspirerande - jag älskar att gå i sockor men har bara så fula och slitna och inga jag stickat själv. Oklara prioriteringar i det här hushållet!
Fint också att mönstret är lite som upprepade kvinnotecken :)

Svar: Åh tack Alicia! <3 Jag tycker hemstickade tjocksockar kan vara så himla fint, men har varit dålig på att sticka själv enligt riktiga mönster. Jag har stickat efter ett gammalt mönster som inte alls sitter bra på foten utan mer blir som en säck, men nu tänkte jag skärpa mig ^^ Åh jag hade inte ens tänkt på att det ser ut som kvinnotecken, men det påminner ju faktiskt om det! Nu känner jag mig ännu mer bossig på mitt jobb som ensam tjej.
Ethel

#3 - - Grahnslöjd:

Men åååh, vad snygga!! Så fint mönster och färger, gillar verkligen detaljen på hälen också!!

Svar: Tack Elin! :D Jag är också helt kär i detaljen på hälen, vill sticka en hel halsduk i bara den tekniken <3
Ethel

#4 - - Linnéa:

Åh så snygga!! Snygga färger och snyggt mönster! Hälen är ju bara för häftig :)

Svar: Tack Linnéa! <3 Ja jag älskar också hälen, så cool teknik!
Ethel

#5 - - FrökenTV, bloggen om tv och film:

åh vilka mysiga

Svar: Tack!
Ethel

#6 - - Fredrikapåvinden:

De här sockorna är SÅ fina! Alltså wow! Älskar färgen och mönstret <3 Så imponerad! Dessutom älskar jag de här fotona, så fina! <3

Svar: Tack Fredrika!<3 Jag föll också för färgerna och mönstret, de kändes så peppiga <3 Älskar att de är inspirerade av ett porslin, jag som älskar porslin :D
Ethel

#7 - - Jenny:

Jädrar så fina! Älskar de mysiga färgerna och detaljen på hälen ser så himla gosig och proffsig ut. Och att mönstret ser ut som kvinnotecken. Allt är helt enkelt bara perfekt, galet sugen på ett par egna!

Svar: Tack! De är riktigt fina, och enkla att sticka :) Alicia tyckte också att det såg ut som kvinnotecken, alltså vilken win! <3
Ethel

Upp