Hur min kollektion blev till, del 1

Jag bestämde mig för några månader sedan att jag skulle göra en kollektion för sommaren. Det är en privat kollektion, på så sätt att jag syr upp den till mig, och bara mig eftersom jag bara har tyg hemma till ett plagg per tyg. 
 
Det här gör jag för att jag har tusen olika idéer när det kommer till min sömnad. Jag vill sy så himla mycket, och får så många idéer hela tiden. Men med ett heltidsarbete finns det begränsat med tid. Därför var det enklast och mest effektivt att försöka strukturera upp alla planer och få ner dem till en konkret kollektion. Vad gillar jag för plagg på sommaren? Vad saknar jag i min garderob? Vilka plagg vet jag redan att jag vill göra?
 
Oftast när jag köper ett tyg ser jag framför mig vad det ska bli, kanske inte alla detaljer men en böljande klänning, en oversize blus, en kofta osv. Därför hade jag redan många idéer. Jag satte mig ner och började skissa upp allt jag ville ha, och jag började med det jag var säker på. Sedan fortsatte jag med de plagg som jag hade ett hum om hur de skulle bli. Eftersom jag redan skissat upp några plagg kunde jag sedan ta inspiration från dem när det kom till till exempel midjan. Jag kunde se att jag skissat markerade midjor på de andra plaggen, ja då ville jag hålla den siluetten. Och så höll jag på tills jag tömt huvudet på idéer!
 
 
 
 
SS16 - Sommardröm, Steg för steg | |
#1 - - Fredrikapåvinden:

Åh vad kul att få läsa om hur du gjort din kollektion! Så inspirerande och fiffigt!

Svar: Vad kul att du tycker om det! <3 Det är en jätterolig process, att tänka ut en helhet istället för enskilda plagg :D
Ethel

#2 - - H:

Så proffsigt! Vore kul att se en sammanfattning sen, om du inte redan hade tänkt det :)

Svar: Tack! Jadå det kommer :D Det kommer en hel drös till med inlägg om kollektionen också, hela processen tänkte jag att jag ska visa :)
Ethel

Upp