Återbrukad gardin

Jag hittade en så fin gardin i somras på en loppis, och kände att den här ska jag sy en topp av! Gardinen var i lite tjockare bomull men mjuk och ändå rätt följsam. Först tänkte jag sy en tightare tröja, men insåg att jag kommer använda en oversize top mer så det fick det bli. 
 
Jag ville ha en enkel design i och med tygets karaktär, och valde att göra en väldigt boxig tröja med en lite awkard längd. Jag ville inte ha en lång tröja, men heller inte kort. Så det fick bli något mittemellan! Ärmarna blev långa, men jag tycker att det blev väldigt snyggt att rulla upp dem. Det bidrar till mysigheten :)
 
Något jag alltid försöker göra är att ta vara på tygets egna egenskaper, och här kunde jag ta vara på kanten av gardinen. Kanten är nämligen stadkanten och därmed remsas den inte. En fåll i det här tyget hade blivit ganska tjock, och därför anpassade jag mig efter stadkanten när jag klippte ut mina bitar. Alla fållar (förutom halslinningen) är alltså tygets stadkant! I halsen valde jag att sätta en snedslå på insidan. 
 
Jag är väldigt nöjd med den här toppen, dock kommer den användas mer sena sommarnätter än mitt i vintern då den inte är speciellt varm! 
Allmänt, Färdigt | |
#1 - - Alicia:

Så fin och användbar! Och jag är SÅ glad att du bloggar igen! Har verkligen saknat den här sömnadsboosten på sistone men när jag tittar in hos dig vill jag liksom inget annat än att trä maskinen och köra racersömmar! I januari har jag tagit ledigt. Då jäklar!

Svar: Jag blir så himla glad av dina ord <3 Ska bli kul att se vad du skapar när du har tid att sy igen :D
Ethel

#2 - - Grahnslöjd:

Återbruk när det är som bäst! Tyget passar super till modellen du valt att sy!:)

Svar: Tack Elin! :D
Ethel

#3 - - Monica :

Så fin den blev, smart att använda gardintyg 😃😘

#4 - - Linnéa:

Åh vilken snygg tröja!! Trevligt att ha dig tillbaka :)

Svar: Tusen tack Linnéa! <3 <3
Ethel

#5 - - Anki:

Va fin den blev! Jättefin till sommaren sen! :)

Svar: Tack Anki!! Ja, jag tror den blir helt perfekt som sommartröja :D
Ethel

Upp