Min kollektion - Plaggen som inte blev sydda

Jag har en hel del plagg planerade till min kollektion Sommardröm, och det var en hel del som inte blev sydda. Idag tänkte jag att vi skulle kika på de som inte blev av, och varför!
 
 
 
Rosa jacka/kofta
Jag hittade ett lite tjockare rosa tyg i en stuvlåda en dag, och min pojkvän tyckte att det skulle bli en snygg jacka. Han hade rätt, det var precis det jag såg framför mig. Ett plagg som kan vara en jacka på sommaren och en kofta på vinterhalvåret. Den skulle vara lite oversize och längre, med fickor mitt fram och en djup urringning. Jag var väldigt taggad på det här plagget!
 
Men den blev aldrig sydd. Jag hade dels inte exakt allt planerat i huvudet, och det var dels inte ett prioriterat plagg. Jag vill fortfarande sy jackan/koftan, men jag måste klura ut exakt hur den ska fungera först. Kanske blir den av efter att jag gått Mönsterkonstruktion. 
 
 
 
Två toppar, byxor
Jag har knappt några sommartoppar i garderoben och behövde därför några stycken. Jag kom fram till två olika toppar, en urringad fram och en urringad bak. Jag var väldigt peppad på de här två, men de blev aldrig till. 
 
Jag försökte göra ett mönster på toppen till vänster, men jag fick aldrig till ett bra mönster. Toppen till höger skulle vara i vitt tyg med inlagd spets, men jag hittade aldrig ett bra vitt tyg. Jag håller ständigt ögonen öppna och hoppas hinna sy den till nästa sommar istället!
 
Mina två par byxor som jag ville sy blev aldrig heller av. Jag gjorde ju ett mönster och en touille, men längre än så kom jag inte. Jag började sy på de röd/blå byxorna som jag skissat på figuren till vänster, men jag kom bara halvvägs. Jag hade klippt ut tyget fel så att mönsteranpassningen blev helknas! Åh jag var så arg över det här, så jag ville inte sy byxor mer. Haha, nämen nästan så. Jag lämnade det, och sydde annat istället. 
 
 
 
Romantisk klänning
Jag planerade den här söta klänningen, som skulle ha en underklänning i vitt och en ytterklänning i rosa spets. Nu när jag skriver om den undrar jag varför den inte blev sydd.. Jag hade lite problem med att komma på exakt hur jag skulle sy den, och jag tror att det blev den största anledningen till att den inte blev gjord. Det kan även bero på att den kanske är lite för söt för mig. Hm. 
 
 
 
Set i 70-tals stil
Det här är ett set med shorts och långärmad knytblus med klockade ärmar. Här fegade jag helt enkelt ut. Skulle jag någonsin använda det här? Jag älskar tanken på setet, men undrar om jag skulle kunna bära upp det.. Jag har det perfekta tyget till det här setet, och kanske syr jag det ändå. Det är någonting med toppen som lockar mig, långa klockade ärmar i ett mönster som klättrar upp längst armen..! 
 
Utöver dessa hade jag en tshirt och en jacka som inte hamnat på bild, och inte blivit sydda. Tshirten blev helt enkelt inte prioriterad, och jackan håller jag faktiskt på att sy nu!
SS16 - Sommardröm | | 3 kommentarer |
Upp