Basker

Förra veckan skrev Fredrika ett inlägg där hon tipsade om blogginlägg från andra bloggar, och då hittade jag Alicias blogg! Pinsamt nog var hon den första som kommenterade min blogg, och jag kan inte ha gått in på hennes blogg då?! Usch, härmed går jag in på alla bloggar som kommenterar! Jag märker ju nu vilka guldkorn jag kan missa.. Jag blev inspirerad av hennes broderier, och bläddrade bakåt några sidor. Hon hade gjort ett samlingsinlägg där hon visat en bild på en basker hon stickat och jag kände bara att ÅÅH den måste jag också göra! Sagt och gjort, efter jobbet gick jag och köpte garn och satte igång! 
 
 
Oj vad kul det var att få sticka efter ett mönster! Jag gör oftast bara aviga och räta, fastän jag har stickat sen jag var liten. Jag kan en hel del, men har inte fantasin att göra egna mönster. Så att få börja sticka på den här och se mönstret växa fram, wow vilken känsla! På jobbet ville jag bara hem och sticka, jag längtade till kvällen. 
 
 
Det tog tre kvällar, sen hade jag min basker! Jag fäste alla trådar, blötte den och la in en tallrik som den fick torka med. Då fick den en baskerform.
 
Mönstret jag följde finns online, på garnstudio.com: länk.
Jag köpte ett jättemjukt garn på min lokala garnbutik, ett danskt raggsocksgarn: Hjertegarn Ragg-Strømpegarn. Nu längtar jag efter vintern och kyla! 
 
Jag ska visa en bild med baskern på sen, men åh haha jag måste få tvätta håret först. Och självklart har vi just nu problem med vattnet i stan, det är en vattenläcka så att vattentornet som ger hela centrala stan vatten inte fylls på. Förhoppningsvis lagas det ikväll, annars är vi utan vatten imorgon!Färdigt | |
#1 - - Fredrikapåvinden:

Åh vad fin den blev Ethel! Och vad härligt att ha sånt stickflow. Nu blev jag också sugen på att sticka den!

Svar: Tack Fredrika! Vad glad jag blir :D Det är en jättehärlig modell, jag tror den skulle passa till din stil!
Ethel

#2 - - Alicia:

Men åh! Haha, detta gjorde min kväll! Så fint att du hittade mönstret via min blogg för det där är en riktig favorit alltså! Har en nästan-färdigställd i mörkgrå alpacka och nu blev jag bra sugen på att göra färdigt den till sist! Måste säga att din hallonröda är l j u v l i g och jag diggar den känsla du fick av att sticka den :) Det var exakt samma för mig - första gången jag gav mig på någon form av spetsstickning och så precis lagom avancerat. Hurra vad fint det är med internet och garnhandarbete!

Svar: Haha :D Jaa jag älskar mönstret, så verkligen tack! Jag vill göra en i svart och brodera på "bladen". Jag vill bara hitta ett lite mjukare garn än det jag hade nu, den kliar liiite grann. Har du något tips? Är alpacka bra?
Ethel

Upp