Skjortklänning klar

 
 
Äääntligeeeen blev jag klar med min skjortklänning! Den har hängt på provdockan så länge, utan krage, knappar och utan fåll. Kragen har varit så svår att få till, och tagit sån tid att göra. Men igår fick jag nog och satt med den tills jag blev nöjd, och sydde klart det sista. Jag är så stolt! Klänningen är i ett fjäderlätt mjukt tyg, känns välsydd och jag kan inte vara nöjdare. Jag bestämde mig redan innan jag började att jag skulle vara ordentlig och nogrann, och det har jag varit. Jag ville få till de där detaljerna som gör att det känns mindre hobbyprojekt och mer proffesionellt, och jag tycker att jag lyckats. 
 
Jag tänkte bryta ner olika saker i andra inlägg, som till exempel kragen. Jag använde ett mönster där man skulle rita ut kragen själv, och det tog fyra försök innan jag blev nöjd så jag har lite grann att dela med mig av där. 
 
 
Färdigt | |
#1 - - Alicia:

Så sanslöst snygg! Jag håller verkligen med om mer proffs än hobby, bra jobbat! :) Detaljerna och tyget är underbart!

Svar: Jag blev så glad av den här kommentaren!! Just "sanslöst" snygg, att någon ens säger det om ens egna verk? Galet! Tusen tack :D
Ethel

#2 - - sotvatten.blogg.se:

men åh, himla fin. önskar så att jag kunde sy.

Svar: Tack! Det är bara att testa! Det brukar oftast bli bättre än en tänkt :) Jag kunde typ inget mer än det jag lärt mig på syslöjden när jag började för lite över ett år sen :)
Ethel

#3 - - Amanda Jonsson:

Men så fin! Älskar tyget verkligen.

Svar: Åh tack! Jag höll på tyget i typ ett år innan jag vågade klippa i det hehe ^^
Ethel

Upp