Virkade alternativ till mormorsrutan

Hej! Oj vad den här veckan bara flygit förbi. Jag hinner ingenting men har aldrig tid över känns det som. Nu vet jag ju att jag hunnit lite grann den här veckan, men jag tror att jag har en förkylning i kroppen som tar all energi i smyg. Jag sydde lite grann på en klänning i helgen, men det är i stretch och jag har ju i princip aldrig sytt något i stretch så det ska sprättas lite hehe. 
 
Jag har i alla fall fått dille på virkning på sista tiden, främst olika rutor. Mormorsrutor är ju klassikern, men jag var sugen på att virka någon annan slags ruta och kollade runt en hel del på pinterest. Jag har hittat hur många fina som helst, helt galet! 
 
Från vänster, övre raden: brun och vit ruta, vit spetsruta, blå rundelruta
Från vänster, nedre raden: vit/blå nästan mormorsruta, rosa/vit ruta.
 
För att kunna ha något slags fokus och inte gå bananas, och främst för att få ut något av alla rutorna bestämde jag mig för en enda ruta. Jag vill göra så pass många att de går att sy ihop till en mindre filt, tänker mig 6x8 kanske. Alltså 48 rutor totalt. Lite överväldigande, men jag virkar på medan jag ser på Girls innan jag lägger mig (ny kvällsritual). 
 
 
Jag har fått ihop några stycken, det blir ungefär en per kväll. Just nu har jag andra projekt som jag fokuserar på också, så mina små rutor får inte så stor uppmärksamhet just nu. Men innan jul borde jag ha kommit en bra bit. Tanken är såklart att det ska bli en julklapp, jag har hört att man inte kan få för många bebisfiltar hehe. Jag har ju en hel del småbarn i min närhet, så kanske den passar till någon av dem.
 
Jag tror att det kan bli en ganska fin filt! Jag gillar färgen på garnet och jag gillar mönstret på rutan. Nu ser de ganska skeva ut, men jag tror du kan se framför dig hur det kommer bli när de sitter ihop :)
 
Jag har samlat en hel del virkinspiration på min pinterest (bland annat en jäääättefin kofta som jag ska virka till mig själv). Kika in vet ja! Länk länk länk
 
 
Inspiration | | Kommentera |
Upp