I början

 
 
Jag började i princip med klänningar direkt, jag hittade fina tyger på tradera som jag föll för. Såhär i efterhand är de i lite för tjockt bomullstyg för en a-linjeformad klänning, men då såg jag bara trycket. Jag hade ingen provdocka utan ritade av en tshirt som jag hade hemma, breddade och förlängde nedre fållen och sydde. Jag provsydde inte heller i ett annat tyg utan körde på direkt i det "rätta" tyget. Så de är inte helt perfekta, varken i fall eller i armhålen (stramar i ryggen när jag sträcker fram armarna) men jag är så glad att jag bara sydde. Det blev lite snett, lite tight, lite konstigt men jag gjorde och jag lärde mig.
 
 
Jag testade sy på ett kantband för första gången, med blandade resultat. Jag tyckte det var väldigt svårt att få till sömmen (och tydligen färgerna i den här bilden?!) men det blev ändå ok för de två första gångerna jag sytt fast ett kantband. Kantband är inte något jag använder speciellt ofta, men nästa gång jag syr med ett kantband kan jag visa hur jag gör. 
 
 
Färdigt | |
#1 - - Alicia:

Alltså vad kul att hitta din blogg! Ska bli spännande att se vad du sätter nålen i härnäst för dessa klänningar är såå fina! Speciellt den vänstra föll jag för - det är något väldigt Tove Janssonskt över mönstret och påminner mig på bästa vis om när muminhuset blir övervuxet i slutet av Trollkarlens hatt. Fanken vad sysugen jag blev nu!

Svar: Åh vad glad jag blir av din kommentar! Jag blir verkligen taggad att lägga upp bra grejer nu, började fota mer nogrannt när jag sydde igår. Jag älskar också det vänstra tyget, färgerna går så bra tillsammans.
Ethel

Upp