Slutförd kofta

Fredrika har dedikerat månaden mars till UFO:n (Un-Finished-Objects), alltså projekt som bara ligger och aldrig blir gjorda. Det kan handla om både oavslutade projekt, men även lagningar. Jag har svårt att ta tag i såna projekt, så för mig är det toppen att någon "säger till" mig att göra klart. Jag bodde hemifrån i två veckor i början av mars (katt/husvakt) så jag ligger lite efter. Men jag har gått igenom mina högar och kommit fram till lite saker jag vill få gjort.
Först ut var en stickad kofta som jag varit ganska besviken på. Enligt mönstret ska det bli en oversize kofta, men min sitter "normalt". Ärmarna fick jag lov att freestyla lite på, och de blev inte bra. Så där har jag stickat om ca 10cm några gånger. Plus några flätor till framsidan som var så otroligt tråkiga att göra. Men sen jag flyttade hem igen har jag verkligen kört på, bara för att få den klar.
 
 
I lördags var jag ensam hemma så jag slog på Sex and the City the movie och stickade och fäste trådar. I går fick hela koftan ligga i blöt i några timmar, sen blockade jag den ganska aggressivt. Nu luktar lägenheten blött får men den ska bara torka så är den klar. Det känns bra, och jag ser framemot att få prova den. Förhoppningsvis är den liite större nu.
 
Den här koftan är verkligen ett bevis på att man ska slutföra saker, för fastän de kanske inte ser så bra ut under projektets gång kan det bli bra när alla bitar väl är på plats. När jag sytt fast flätorna blev till exempel koftan mycket finare, och jag kunde ändå känna mig rätt nöjd.
Färdigt | | 4 kommentarer |

Accidentism

Jag läste just något på Saras blogg som fick mig att internt skrika "MEN JA EXAKT SÅ, FINNS DET ETT ORD FÖR DET?" 

"lena berättade om accidentism dvs ett begrepp som josef frank själv myntade. att saker inte skall vara så förbaskat beräknade hela tiden utan ske lite på slump! till exempel hans tycke att ett hem inte ska planeras och placeras in inredningsmässigt utan att varje möbel snarare ska vara för sig fristående. och ha införskaffats pga en älskar just den så mycket. och hemmet växa fram med tiden. 100% håller med! köp bara sånt du inte kan vara utan. det finns så mycket prylar i världen så det känns så orimligt att köpa något som en tycker är ”ok” för att det ska passa in."
 
Det är exakt såhär jag tänker. Allt i mitt hem ska vara något jag verkligen vill ha där. Jag struntar i om det inte passar in färgmässigt, om det blir för mycket mönster eller om det ser ut som kaos i andras ögon. Jag vill kunna sitta ner i valfritt rum hemma och känna mig just hemma. 

Jag struntar helt enkelt i trender och hur det "ska" se ut hemma. Självklart kan jag snappa upp saker ur vissa trender, men det styr inte hela min inredning. Just nu har vi till exempel en ny byrå hemma, som vi egentligen inte har plats med. Så vi har kommit fram till att (troligtvis) sälja vår tv-bänk och istället ställa tv:n på ett litet bord med den nya byrån bredvid. 
 
Jag måste såklart säga att jag bor tillsammans med min pojkvän, och han är med i varje inredningsbeslut. Vi ska ju båda trivas! 
Förresten, skulle du vara intresserad av att se hur det ser ut hemma hos oss? Just nu fokuserar jag ju bara på hantverk här.
Allmänt | | En kommentar |

De vackraste sockarna - i blått!

De vackraste sockarna jag vet har fått en tvilling i blåskala. Drops mönster Irish dream i Drops garn fabel. 
 
Jag vet inte riktigt vad det är just nu, men jag har fått dille på tjocksockar. Kanske för att jag stickat på två koftor den här vintern, och det är kul med någonting som faktiskt blir klart. Jag fryser även alltid, så tjocksockar behövs i mitt hem.
 
Igår satt jag som i trans hela dagen och stickade socka nummer två i det här paret. På min röd/bruna par tog det bruna garnet slut i slutet, och jag ville dels se om det mörkblå garnet skulle räcka den här gången och dels ville jag bara ha det klart. Garnet räckte som tur var, och det enda som är kvar nu är att fästa 8 trådar. 
 
Näst ut har jag 5 planerade sockar från Tant Ulltuss fantastiska bock med sockmönster! Ingen av dem har lika högt skaft som de här, så förhoppningsvis går de fortare. 
Allmänt | | 6 kommentarer |
Upp