Uppdatering

Jag är en person som styrs ganska mycket av vad jag vill göra. När det gäller mitt skapande kör jag ganska stenhårt på att skapa det jag vill. Vill jag sticka, ja då stickar jag. Vill jag sy så syr jag. Jag menar såklart inte att jag inte gör något annat, men den tiden jag har för mig själv ägnar jag åt det jag vill göra. 
 
Under mellandagarna kunde jag ta semester från jobbet, och jag trodde att jag skulle skapa skapa skapa allt jag tänkt på under hösten. Istället hamnade jag i soffan framför netflix. Jag var inte fysiskt sjuk, utan det var det enda jag orkade göra. Hjärnan la ner och sattes endast igång när jag hade bestämt träff med familj eller vänner. 
 
Sen dess har jag sytt två klänningar och stickat en del. Jag är mest inne på stickningen just nu faktiskt, framför sömnad. Jag har klippt ut min blus till sewalongen som Fredrika och Josefine håller i, men hittills inte sytt ihop den. Jag vill bli klar till samlingsinlägget, men det kan bli så att jag blir eftersläntaren som kommer en månad efter. Vi får helt enkelt se när lusten kommer över mig. 
Allmänt | | 4 kommentarer |

Tumvantar i två färger

Jag har stickat ännu ett par vantar, denna gång ett par tunnare mönsterstickade tumvantar. Som jag skrev till mina tjocksockar har jag velat öva på flerfärgsstickning, och det finns så många fina vantmönster! Jag valde dessa, som heter Astrantia och finns på Ravelry. Mönstret är på norska vilket var en rolig utmaning, men det mesta jag behövde veta fanns ju i tabellen för själva mönstret. Så det gick bra!
 
Jag valde att sticka med Drops Baby Merino, ett ganska tunt och mjukt ullgarn. Vantarna är varma, men om det blåser för mycket blåser det igenom lite för mycket. Men jag stickar också ganska löst, och nu är jag ju van vid mina supertäta lovikkavantar så jag kanske bara är känslig. 
 
Vantarna gick ganska fort att sticka, och jag fick även in ett ganska bra flöde i hur man stickar med två färger! Så någonting har jag lärt mig!  
Allmänt, Färdigt | | 7 kommentarer |
Upp