De vackraste sockarna jag vet

 

 
 

Får jag presentera min stoltaste kreativa prestation på länge - Irish dream stickade i Drops garn Fabel! Jag är så stolt över mig själv, jag klarade av en hel socka i mönsterstickat! 

 
Jag skrev tidigare i vinter att jag velat lära mig att sticka med två färger, så jag har övat och övat. Och när en vän kom hem till mig med exakt de här sockarna (samma mönster, samma färger) blev jag besatt. De var så vackra! Så jag bestämde mig för att testa. 
 
Det har gått otroligt bra, och snabbt! Jag har även känt att nu klarar jag av mönsterstickat i två färger helt utan problem. Fy vad nöjd jag är! Jag har gått som på små moln, och använt dem non-stop sen de blev klara. Jag har till och med startat på ännu ett par i en annan färgskala.. 
Allmänt | | 7 kommentarer |

Lägesrapport

Den här fina bilden tog Eric på mig när vi precis fotat klart koftan Siri, och jag tycker så hemskt mycket om den. Jag har på mig hemstickad kofta och vantar, och är genuint lycklig. En månad utan skaparkrav och där det varit helt ok att ligga på soffan och se serier varje kväll har gjort gott. Jag tror det vänder nu!
Färdigt, Tankar | | 2 kommentarer |

Pyjamasklänning

Det här tyget suktade jag över rätt länge på Ohlsons tyger, och just innan jul slog jag till. Nu är jag sämst på benämningar, och hittar inte tyget på hemsidan, men det är tjock strukturerad stretch som inte har så stelt fall.

Jag älskar bekväma plagg, och är i en fas då jag inte vill sy så värst komplicerade saker. Jag ville ha en mjukisklänning, som ändå är fin. En som man kan mysa runt i under dåliga dagar utan att för den delen ha pojkvännens byxor och en stor sweatshirt. Det låter ytligt, men jag fungerar så. Om jag känner mig fin mår jag lite bättre.

Det finns inget mönster, utan jag använde ärmarna och ärmhålen från ett mönster och bredden på överkroppen från en annan. Sen freestylade jag lite grann efter egna mått. Jag valde att göra baksidan i två delar, för att kunna ta in ryggen. Jag har gjort liknande klänningar tidigare och om man inte gör något i ryggen blir det ett tält. Det ville jag undvika.

Fållar ville jag inte ha, så jag testade sy osynliga fållar för hand istället. Det är första gången jag testar det på stretchtyger, så det blir spännande att se hur det håller i längden. Jag drog inte åt stygnen så hårt utan tillät för lite stretch.

Överlag är jag supernöjd, och den har redan använts på flera gånger!

Färdigt | | 3 kommentarer |
Upp