Min syhörna

Alexandra bakom bloggen I gott pysselsällskap har en liten "insamling" just nu, där insamligen går ut på att man ska visa upp sin syhörna! In och läs mer om det här: Din syhörna. Så här kommer mitt lite stökiga bidrag. 
Min syhörna är verkligen just det - en hörna. Jag har dock en tendens att bre ut mig lite grann, så här välstädat är det verkligen inte ofta. Kanske någon gång per år. Oftast är det kreativt kaos i min lilla hörna med tyg och synålar över hela golvet. 
 
I tunnan med en röd sjal på har jag min garngömma, och under det vita blombordet har jag några böcker om sömnad. De är inte böcker med mönster, utan om tekniker och liknande. Sedan har vi min provdocka, som brukar få flytta ut lite när jag sitter och syr. 
 
Mitt skrivbord älskar jag, det har tillhört min farfar och jag har haft det väldigt länge. Det är inte så stort, men det är precis lagom för mig. Under skrivbordet har jag en stor papperspåse full med gamla lakan för att sy touilles. 
Till vänster om skrivbordet har jag en vagn som sväljer en hel del av mina tygpysselsaker. Här har jag mina mönsterböcker och alla tyger som jag har planer för. Ja, det är en heeel del tyger. Men jag funkar så, hittar jag ett tyg jag känner starkt för måste jag ha det, och jag måste ha dem synligt framför mig, annars glömmer jag lätt bort att jag äger dem. 
Jag har även en sypuff som vi ärvt från min sambos farmor med lite mer garner, och ovanpå den har jag ett stort kopparfat som håller i mina virk- och stickprojekt. 
 
Förutom detta använder jag i princip all golvyta i vardagsrummet, och har en kista med mer tyg och gamla kläder som jag kan sy av. Ja, jag är lite av en tyghoarder.. 
Allmänt | |
#1 - - Alicia:

Åh vad kul att få se! Så fint du har det <3 Skrivbordet är verkligen ljuvligt, men jag gillar också växtligheten, rullvagnen (att materialet får stå framme), golvet och hela stämningen. Verkligen ett rum för kreativitet!

Svar: Tack Alicia! <3 Ja jag tycker det är ganska skönt att ha in liv i form av växter och fullt med saker. I alla fall när allting har sin plats :) Jag kan inte jobba så bra om jag hela tiden måste plocka fram eller tillbaka saker, det måste finnas nära till hands.
Ethel

#2 - - Grahnslöjd:

Har också ett skrivbord som farfar haft i min syhörna!:) Den där vagnen såg väldigt praktisk ut!!:)

Svar: Åh vad kul! Farfarsskrivbord är bäst <3 Ja den är sjukt praktisk! Den är ny också, från Ellos.. försöker få in enbart secondhand möbler i lägenheten, men den var för praktisk för att låta bli..
Ethel

Upp