Första designuppgiften

Nu har vansinnet börjat när det gäller skola. Jag har gjort min första uppgift i Designkursen, och håller just på att slutföra min andra. Eftersom den här kursen är upplagd så att man redovisar sina alster både för läraren och alla andra i kursen tänkte jag att jag kan visa lite här också. Jag väljer dock att inte lägga upp alla, utan de jag är mest nöjd över. 
 
Min första uppgift var att skapa 10 olika former på en kropp med hjälp av geometriska former. Jag jobbade både på en provdocka och en Barbie-docka för att inte behöva vara begränad i mängden tyg som gick åt. Dock är inte det här någonting vi egentligen fick göra, använda en så liten kropp som en Barbie, men det kom fram när det bara var någon dag kvar av uppgiften så jag hann inte göra fler designs. 
 
Den här toppen skulle jag vilja utveckla ännu mer, göra bärbar och kanske som en överdel på en klänning. Tänk så vacker brudklänning man skulle kunna skapa? Jag tycker mycket om de stora cirklarna fram och den bara ryggen. 
 
Den här boleron är jag lite smått förälskad i, kanske för att den känns så tuff. Tänk er den i styvt konstläder!  
 
Det här är dock min favorit. Jag vill göra den här i flera lager tunt skirt material. Kanske i olika färgskiftningar, ljust på toppen och mörkt i botten? Åh det skulle verkligen kunna bli så drömmigt! 
Allmänt | |
#1 - - Grahnslöjd:

Jättefina designs allihopa och vad kul att läsa dina tankar om dem!! Måste vara ett väldigt bra sätt att skissa fram nya idéer på:)

Svar: Tack Elin! Det var faktiskt väldigt roligt att bara köra, och det kändes kul att testa på en barbie innan det blev "på riktigt" :)
Ethel

#2 - - Fredrikapåvinden:

Men alltså åh! SÅ JÄKLA COOLA grejer Ethel! Så kreativt och spännande. Det verkar som du är på helt rätt plats! Ska bli kul att se om du sen syr på dem!

Svar: Tack Fredrika! <3 Den här uppgiften var så himla rolig, jag vill kunna designa hela tiden. Nu kändes det tight i och med att jag bara kunde göra det på kvällarna och på helgen. Men åh så skönt att känna att jag hittat rätt :D
Ethel

#3 - - Linnéa:

Gud vilka häftiga plagg! Den nedersta Barbie klänningen var är ju sååå snygg!!! Den skulle nog funka bra i något skirt material :) Men vad dåligt att ni inte fick veta att ni inte fick använda en Barbie :(

Svar: Tack! <3 Jag hoppas kunna vidareutveckla och till slut sy klänningen längst ner, känns som det skulle kunna bli ett så coolt plagg! Kanske ett plagg som har få tillfällen att användas på, men det kan inte stoppa en :)
Ethel

#4 - - Anna María:

BOLERON! Så himla häftig och fin!

Svar: Tack!! Jag funderar starkt på att försöka få ihop den i verklig storlek :D
Ethel

#5 - - Sari:

Men oj så duktig du är!

Svar: Tack!!
Ethel

Upp