Kappan

Det blev ett plagg över från min kollektion Sommardröm som jag inte visat varken skiss eller vad som hände med den planen. Och det här är anledningen - jag har sytt den nu i efterhand!
 
Jag velade länge om vad jag skulle använda för mönster till det här fantastiska tyget, för jag visste direkt jag såg det att att det skulle bli en kappa. Men den behövde bli rätt. Jag hade hittat ett mönster på en jacka från en Burda tidning, men aldrig kommit igång. Såhär i efterhand kan jag inse att jag hela tiden visste att det var fel mönster, det kändes inte rätt i magen. Istället hittade jag ett vintage mönster på en barnkappa, som jag turligt nog kunde ha i den största storleken. 
 
Kappan är fodrad med ett lite tjockare foder i en fantastiskt djup gammelrosa nyans, och jackan i sig har fått sig en hel dos kärlek. Det är väldigt mycket handsydda detaljer för att få allting snyggt men det var det värt. Jag älskar den här jackan, och den muntrar upp min stressiga höst <3 Mer detaljer kring skapandet av denna kommer. 
 
Detta är mitt bidrag till månadens sypepp som Fredrika håller i!
Färdigt, SS16 - Sommardröm | | 7 kommentarer |

Min syhörna

Alexandra bakom bloggen I gott pysselsällskap har en liten "insamling" just nu, där insamligen går ut på att man ska visa upp sin syhörna! In och läs mer om det här: Din syhörna. Så här kommer mitt lite stökiga bidrag. 
Min syhörna är verkligen just det - en hörna. Jag har dock en tendens att bre ut mig lite grann, så här välstädat är det verkligen inte ofta. Kanske någon gång per år. Oftast är det kreativt kaos i min lilla hörna med tyg och synålar över hela golvet. 
 
I tunnan med en röd sjal på har jag min garngömma, och under det vita blombordet har jag några böcker om sömnad. De är inte böcker med mönster, utan om tekniker och liknande. Sedan har vi min provdocka, som brukar få flytta ut lite när jag sitter och syr. 
 
Mitt skrivbord älskar jag, det har tillhört min farfar och jag har haft det väldigt länge. Det är inte så stort, men det är precis lagom för mig. Under skrivbordet har jag en stor papperspåse full med gamla lakan för att sy touilles. 
Till vänster om skrivbordet har jag en vagn som sväljer en hel del av mina tygpysselsaker. Här har jag mina mönsterböcker och alla tyger som jag har planer för. Ja, det är en heeel del tyger. Men jag funkar så, hittar jag ett tyg jag känner starkt för måste jag ha det, och jag måste ha dem synligt framför mig, annars glömmer jag lätt bort att jag äger dem. 
Jag har även en sypuff som vi ärvt från min sambos farmor med lite mer garner, och ovanpå den har jag ett stort kopparfat som håller i mina virk- och stickprojekt. 
 
Förutom detta använder jag i princip all golvyta i vardagsrummet, och har en kista med mer tyg och gamla kläder som jag kan sy av. Ja, jag är lite av en tyghoarder.. 
Allmänt | | 2 kommentarer |

Första designuppgiften

Nu har vansinnet börjat när det gäller skola. Jag har gjort min första uppgift i Designkursen, och håller just på att slutföra min andra. Eftersom den här kursen är upplagd så att man redovisar sina alster både för läraren och alla andra i kursen tänkte jag att jag kan visa lite här också. Jag väljer dock att inte lägga upp alla, utan de jag är mest nöjd över. 
 
Min första uppgift var att skapa 10 olika former på en kropp med hjälp av geometriska former. Jag jobbade både på en provdocka och en Barbie-docka för att inte behöva vara begränad i mängden tyg som gick åt. Dock är inte det här någonting vi egentligen fick göra, använda en så liten kropp som en Barbie, men det kom fram när det bara var någon dag kvar av uppgiften så jag hann inte göra fler designs. 
 
Den här toppen skulle jag vilja utveckla ännu mer, göra bärbar och kanske som en överdel på en klänning. Tänk så vacker brudklänning man skulle kunna skapa? Jag tycker mycket om de stora cirklarna fram och den bara ryggen. 
 
Den här boleron är jag lite smått förälskad i, kanske för att den känns så tuff. Tänk er den i styvt konstläder!  
 
Det här är dock min favorit. Jag vill göra den här i flera lager tunt skirt material. Kanske i olika färgskiftningar, ljust på toppen och mörkt i botten? Åh det skulle verkligen kunna bli så drömmigt! 
Allmänt | | 5 kommentarer |
Upp