Listan om skapande

Vilka tekniker skapar du mest i?
Jag syr året om, och blir ofta sugen på att virka och sticka när det är kallare ute. Nyss fick jag tag i en broderiring och skulle vilja testa på broderi också. Jag önskar att jag ritade och målade mer, och jag skulle även vilja fota mer, både digitalt och analogt. Jag har tillgång till ett fotolabb hemma hos mina föräldrar och tycker att det är välidgt kul. Men det blir alltför sällan. 
 
Vilken är din bästa sida som hanverkare?
Min bästa sida måste vara att jag gärna testar saker, och ogärna slutar med ett projekt mitt i. Jag vill göra klart, även om det ser ut att bli fult. Ofta kan det se fult ut under processen men sen bli snyggt i slutändan. Jag är även ganska snabb, vilket jag själv ser som ett plus. 
 
Vilken är din sämsta sida som hantverkare då?
Min sämsta sida måste vara att jag ibland är lite FÖR snabb. Jag kan jobba på och sen upptäcka att jag gjort fel i början, under hela projektet osv så att det bara är att börja om. Det har hänt väldigt ofta i arbetet med min Siri-kofta. 
 
 
Vilket projekt är du mest nöjd med?
Tekniskt sett är jag extremt nöjd med min ljusblå manchesterjacka, jag kunde verkligen se att jag blivit duktig när jag jobbade på den. Men jag också extremt nöjd över min svarta spetskofta som jag använder jämt <3
 
Har du något katastrofprojekt?
Det måste vara mina blå och röda byxor som jag klippt ut fel. Usch, de vill jag inte ens tänka på. 
 
 
Vad inspireras du av?
Jag inspireras av så otroligt mycket. Mest inspireras jag av vad andra har på sig. Det kan vara människor jag ser på stan, på jobbet eller i reklamer, bloggar och Pinterest. Men även när jag tittar och känner på tyger, då ser jag verkligen framför mig vad det ska bli. 
 
Vart tycker du bäst om att skapa?
Jag tycker bäst om att skapa hemma i mitt vardagsrum. Det mysigaste är att sitta i soffan med min stickning och se på TV, men oftast sitter jag vid mitt skrivbord eller står vid min provdocka. 
 
 
Hur tycker du bäst om att skapa?
Jag tycker bäst om att skapa när jag har tid över. Allra helst en hel dag utan andra saker som ska göras. Då går jag in i min egen bubbla och glömmer nästan bort att äta mat. 
 
Vilket är ditt bästa skaparminne?
Det måste vara en klänning som jag faktiskt inte har visat online än, fastän jag sydde den förra sommaren. Jag knåpade ihop en klänning på min provdocka, och försökte jobba utifrån mönstret på tyget. Resultatet är jag sjukt nöjd över, och det står på listan över saker att fotografera. Allting blev liksom rätt, mönsteranpassningen och passformen på kroppen. 
 
 
Vilket är ditt sämsta skaparminne?
Mitt sämsta är nog ett av mina äldsta. När jag var kanske.. 13? Något sånt, så ville jag börja sy kläder, och jag fick för mig att jag skulle sy ett tight linne i jeanstyg, med kupor och allt. All heder till mamma som hjälpte mig, och vi fick ihop ett linne. Men ni hör ju själva, det är inte det enklaste plagget att sy och speciellt inte ett plagg som kommer se bra ut på en 13:åring utan former. Efter det sydde jag inte på kanske 10 år.  
 
Har du nått tips att lämna vidare?
Mitt tips är att alltid testa. Har du en idé, testa. Testa igen. Slutför så mycket du kan så att du kan antingen njuta av ditt färdiga alster eller lära dig från dina misstag. Tänk så onödigt att börja om efter varje misslyckat moment, istället kan du fortsätta och vem vet, i slutändan kanske det misslyckade inte ens syns! 
 
Lista lånad av Fredrika!
Allmänt | |
#1 - - Linné:

Ett linne i jeanstyg känns som ett väldigt avancerat projekt som nybörjare :)

#2 - - Fredrikapåvinden:

Så fint att få läsa din skaparlista! <3

#3 - - Rebecca%20Larsson:

åååå hjälp vad fin manchesterjacka!

Svar: Tack Rebecca! <3 <3 <3
Ethel

Upp