Hur hinner man?

Hej! 
Jag är så kluven den här hösten. Jag vill hinna ungefär allt och lite till, men det finns inte tid till allt. Hur prioriterar man? 
 
Som jag nämnt tidigare jobbar jag heltid och vill utvecklas där, samtidigt som jag studerar på 150%. Det går över förväntan, mycket för att de två mindre kurserna inte har så hårda deadlines. Jag går alltså en kurs på 100% och två mindre kurser som är på 25% vardera. Heltidskursen handlar om design, och hittills har jag hunnit med alla uppgifter. Kanske inte så bra som jag hade velat, men jag förstår och kan göra enklare varianter av varje uppgift. 
Det jobbigaste med min designkurs är att jag lär mig så mycket roligt som jag bara vill utveckla. Jag vill göra ett ordentligt grundmönster efter mina egna mått i hårdare papper, och jag har redan så mycket idéer på mönster jag vill skapa. 
 
 
Utöver det här stickar jag två koftor till mig själv, en Siri och en Dreamy weave cardigan. Båda vill jag ha klart innan december helst, men det kommer nog inte hända. Siri är nästan klar, men den andra tar sån extrem tid. Varje varv tar kanske 20 minuter. Sen vill jag sticka vantar i två färger och mönster, och minst ett par tjocksockar. 
 
Som om det här inte var nog har jag bokat upp en hel massa helger. Förrförra helgen var jag i Köpenhamn med en kompis, och helgen som var spenderade jag i Luleå hos en vän. Hon hade tipsat om att en folkhögskola där hade massa roliga workshops så vi anmälde oss till Textila experiment och en heldagskurs i Shibori. Vi har testat på screen tryck, och shibori handlar om att färga tyger. Så nu är det ju det enda jag vill göra - köpa allt till att screen trycka hemma och batikfärg så att jag kan göra mer shibori. 
Nästa helg ska jag på sylan och först efter det börjar jag ha lediga helger igen, nästan. Jag behöver helgerna till att plugga, som det är nu har jag några kvällar på mig för varje uppgift, när jag alltså egentligen behöver flera dagar. 
 
 
Utöver allt det här så finns ju övriga livet. Jag vill vara med familj och vänner, göra utflykter med min pojkvän, läsa böcker, skapa på känn, andas, träna, leva. Jag tycker egentligen inte om att leva mitt liv efter ett schema, jag vill kunna göra det jag känner för när jag känner för det. Det var ett tag sen jag hade det så, och jag saknar det. Som tur är slutar alla kurser efter jul, så det är egentligen bara den här hösten som är så hektisk. 
Allmänt | |
#1 - - Linnéa:

Ja varför blir det alltid!? Är ungefär samma situation. Har en massa åtaganden, jobb mm så är helt fullbokad nästan varje dag men framförallt helg till mitten av november :( oktober är värst. Månaden har knappt börjat och jag vill att den ska ta slut...

Svar: Jag håller helt med, vill verkligen ha november haha! Vi får säkert så fullt upp för att vi är för kreativa. Att det liksom sitter kroppen att man vill göra allting, men sen har man så mycket på sidan av som ska hinnas med. Skola eller jobb, eller vad man nu hittar på. Man skulle haft tid för två liv haha.
Ethel

#2 - - Linnéa:

Förstår inte hur du orkar och hinner att plugga 150%. Själv pluggar jag "bara" 100% och är helt slut när veckan är över och känner att jag inte alls hinner med allt jag borde göra.
Dreamy weave cardigan ser ju helt fantastiskt ut och jag förstår verkligen att det tar tid att sticka den. Mönstret ser väldigt komplicerat ut. Men det skall bli kul att se både den och Siri när de är klara :)

Svar: Jag tror att det går att plugga 150% och jobba 100% mycket för att det är skapande ämnen jag studerar. Om det hade varit läsa läsa läsa och skriva skriva skriva hade det nog inte gått. Att skapa går ju verkligen att göra på olika nivåer, och just nu måste jag hålla mig på den längsta nivån för att hinna med. Men jag hinner ju heller inte med så mycket utöver jobb eller skola just nu :) Det är tufft!
Ethel

#3 - - Amanda:

detta himla pussel med tid och allt en vill göra och inte hinner göra fastän en borde det. fan vad svårt det är. alla jävla åtaganden alltså = </3

Svar: Ja, jag håller med :( Men vi gör det bästa vi kan <3
Ethel

Upp