Ljusblå manchesterjacka

Jag har flera vårar känt att jag behöver färgglada vår- och sommarjackor. Jag har en svart kortare läderjacka som jag tycker om, men som blir fruktansvärt varm i solen. I bakhuvudet mindes jag en kortare ljusblå jacka som Sandra Beijer köpte från Acne och jag insåg att det var vad jag behövde - en midjehög ljusblå jacka. I manchester! Jag köpte smalspårig manchester och ett ljusblått satintyg från Stoff och stil, och ritade ut ett mönster utefter min läderjacka. Efter några touilles och olika ändringar (läderjackan har fler delar än denna) så bestämde jag mig för att börja med det riktiga tyget. 
 
Det här är mitt första ytterplagg, och dessutom mitt första fodrade plagg. Mina första passpoalfickor också, som även de är fodrade i satintyget. Under skapandets gång kände jag bara att ÅH så bra det här blir! Och det blev verkligen så himla bra resultat! Jag har verkligen längtat efter att få bära den här jackan, och nu är det äntligen dags. 
 
Den har sina skavanker, men alltså jag älskar den verkligen. Jag älskar att den är kortare, men samtidigt bekväm. Tight men rymlig. Och alldeles ljusblå! Dessutom känns den så himla välgjord i och med att den är fodrad. Jag är så kär i den här jackan <3
 
 
 
Färdigt | | 5 kommentarer |

Hur min kollektion blev till, del 2

Det här är en fortsättning, del 1 kan du läsa här!
 
Jag klippte ut varje plagg, och började pussla. Finns det en röd tråd? Saknar jag något? Kan jag skapa outfits med de här plaggen, skulle jag klara mig på enbart de här hela sommaren? Och när jag såg att någonting fattades kunde jag rita upp dem ganska enkelt med hjälp av de plagg jag redan ritat upp. Jag kunde även se vilka mina ledord var, och utifrån det få ett ännu bättre grepp av vad jag ville. 
 
Jag visste redan ungefär vilka tyger jag ville ha på de flesta plaggen, men inte på alla. Det var därför dags att gå till mina tyggömmor, som just innan jag började med kollektionen växt ganska rejält. Ohlsons tyger hade fyllt på sina stuvlådor med fantastiska tyger, så jag hade köpt en hel del. Jag lade ut de tyger jag var säker på att jag ville ha, och gick igenom, letade och försökte hitta tyger som passade ihop. 
 
Jag gick ofta mellan mina skisser och tygerna, och försökte se framför mig vad som skulle passa till vad! När jag var ganska säker fyllde jag i min skiss med rätt färger och försökte rita upp mönstret på ett ungefär. Nu började jag få en ganska bra överblick av vad jag ville sy och bära i vår och i sommar! Det kändes väldigt bra att ha en plan. 
 
 
SS16 - Sommardröm, Steg för steg | | En kommentar |

Mina mål med kollektionen

Jag har några mål med mitt arbete med kollektionen, förutom att få en ny garderob till sommaren då. Jag vill: 
- Skapa mönster
- Arbeta efter en plan
- Sy olika sorters plagg
- Få ut min sömnad i sociala medier
 
Jag ska bli bättre på att skapa mönster och att faktiskt göra fysiska mönster. I vanliga fall syr jag bara, och det blir som det blir. Om jag då vill återskapa plaggen kan jag inte det. Därför vill jag verkligen få ner alla plagg i mönster, så att jag kan återskapa och tweaka. 
 
Jag har så mycket idéer hela tiden till vad jag vill sy, så många att jag inte gör något. Därför ville jag få upp en plan, fastän det kändes så himla tråkigt att planera min hobby. Men jag måste göra det, annars kommer jag inte vidare. Jag känner själv att jag är duktig på att jobba med mönster, och kan skapa en del fantastiska plagg. Det vill jag bli bättre på, och därför måste jag jobba mer strukturerat. Självklart enbart så länge det känns kul. Men just nu vill jag så extremt mycket!
 
Innan min kollektion har jag mest sytt klänningar. Men jag vill inte vara begränsad utan jag vill kunna sy byxor, tröjor, tshirts, ja allt! Därför försökte jag få med en variation av plagg, så att jag ska utmana mig själv. 
 
Jag ville även få ut min sömnad till fler än min närmsta krets, och startade därför ett separat instagramkonto för min sömnad (designbyethel). Jag valde instagram framför bloggen för att det går fortare att publicera där, och jag skulle ta bloggen när jag fann tid. Och i skrivande stund tycker jag att det går bra för mig! Jag har många följare och har hittat många trevliga personer via instagram. Nu hoppas jag få igång en rutin när det gäller bloggandet också, vilket jag känner att jag börjar få. 
 
 
 
SS16 - Sommardröm, Tankar | | En kommentar |
Upp