Virkad kofta

 Jag har virkat mig en kofta! Ett av de större projekten jag har virkat, stort just för att det var sååå enformigt. Jag blev väldigt snabbt uttråkad och körde därför några spurtar då jag virkade i kanske 4 timmar i stöten med någon veckas mellanrum. Det gick åt mer garn än jag trott också, så det blev några rundor till garnaffären. 
 
Jag vet att bilderna inte är så tydliga.. men så fruktansvärt svårt det var att ta kort på den här koftan!! Den "tutorial" jag följde har en rätt bra bild, såhär ser den ut: 
 
Bildlänk: mariavalles
 
Jag virkade helt enkelt en enda stor mormorsruta, 105x105 cm blev min. Sedan vet jag den på mitten, och sydde ihop kortsidorna men lämnade några centimeter till ärmhål. Jag virkade runt den stora "öppningen" och armhålen några varv. En väldigt simpel kofta som blev väldigt mysig! Nästa gång ska jag välja ett annat garn, den här gången blev det merinoull, så den blev rätt varm. 
 
Jag älskar idéen med den här koftan, en stor rektangel. Det går ju att göra vilka mästerverk som helst, bara man virkar på! 
 
 
 
Färdigt, Steg för steg, Tips | | 6 kommentarer |

Midjehöga byxor - touille

 
Hej hej! Åh, jag planerar hur jag ska göra med den här bloggen, skriver utkast att fylla på med bilder.. och sen blir det ingenting förrän jag sytt något. Jag skyller helt på att jag sitter framför en dator 8 timmar när jag arbetar, då blir det inte mycket datortid över. Jag är mycket mer aktiv på instagram under namnet designbyethel.
 
Men! Till saken! Jag har sytt mig ett par byxor! Till min kollektion planerar jag ett par midjehöga byxor i ett helt fantastiskt blå/rött tyg. Så därför behövde jag göra en touille, alltså test. Jag modifierade ett mönster för gubbyxor, men det är så pass modifierat att ingen skulle tro att det var samma byxa. Men när jag testade mönstret använde jag bomullstyg, och eftersom det blå/röda tyget är i viskos behövde jag sy ett par testbyxor i viskos. Jag gick till Ohlsons tyger och tog ett blommigt tyg ur stuvlådan (bästa fyndlådorna) utan att tänka så mycket på det. Och nu älskar jag det! Fulsnyggt tyg. Mina testbyxor sydda i tyget älskar jag också, de blev som jag hade tänkt mig! De hade gärna fått vara någon centimeter längre, så det blir den sista modifieringen till det slutgiltiga mönstret! Jag testade också sy i en osynlig dragkedja för första gången, i sidan på byxorna. Så himla nöjd överlag, jag längtar tills det blir varmt nog att svassa runt i dom här, känner mig som en queen!
 
 
Allmänt, SS16 - Sommardröm | | 7 kommentarer |

Kaftan

Jag har knåpat ihop en kaftan, som jag absolut älskar! Den är så sjukligt bekväm - både när det gäller modell och tyg. Tyget köpte jag i Tokyo, det är silkigt, lätt men samtidigt finns det lite tyngd i det. Du kanske känner igen ryggen från mitt inlägg när jag planerade en klänning, då jag la upp en bild på Rodebjers kaftan. Jag studerade lite olika bilder på deras kaftaner och det här är alltså min tolkning. Det här är redan en favorit och används flitigt som morgonrock, perfekt då den är rymlig, bekväm och varm samtidigt som den är sval. Jag tänker mig att den blir helt perfekt till sommaren!
 
 
 
Färdigt | | 3 kommentarer |
Upp