Skjorta med katter

Påsken 2015 var jag och min pojkvän i Tokyo. Självklart gick vi till deras tygdistrikt och där fyndade jag såå många fina tyger. Ett av dom var tyget till min veckade kjol. Men jag hittade också det här tyget. Ljusrosa med glasögonsprydda katter. Jag föll som en sten för det, och visste direkt att jag ville ha en skjorta i det tyget. Och förra helgen var det äntligen dags.
 
Den blev lite kortare än jag hade tänkt mig, jag gillar långa plagg. Men den blev väldigt bekväm. Den känns lite Monki-aktig, vilket är en bonus.Tyget är även så himla mjukt. Det såg ut som om det är två väldigt tunna bomullstyger som de satt ihop, ett vitt och ett med trycket på. 
 
Jag testade lite nya tekniker på den här, varav en är franska sömmar på alla sömmar förutom ärmhålen. Det gjorde att den känns lite mer proffesionell och välgjord. 
 
En annan ny teknik som jag valde att göra var att göra dold knäppning. Det var otroligt mycket enklare än jag trott! Verkligen jätteenkelt och en himla fin detalj. Det kommer jag definitivt att göra igen!
 
Det som inte blev så bra, men var ännu ett nytt moment för mig är att göra sprund. Eftersom jag inte visste så mycket hur det var tänkt att funka, och inte hade tålamodet att testa blev det extremt breda sprund haha! Vi får se om jag kommer orka sy om, men det tror jag ärligt talat inte.. I så fall om några månader, om det har stört mig när jag burit skjortan. 
 
Mönstret jag använde mig av var grundmönstret för skjorta från Mönster och kontruktioner för damkläder.
 
 
 
Färdigt | |
#1 - - Ida:

Alltså jag dör, älskar tyget! Sjukt snyggt det blev när du dolde knäppningen, ser direkt riktigt proffsigt ut. Du är ju grym på skjortor!

Jag blir sjukt inspirerad, har lovat mig själv att sitta vid symaskinen minst två kvällar denna vecka. Känns som att det blir fler efter jag sett detta!

Ha en extraordinär tisdag!

Svar: Åh tack! Det känns som att om man bara får till kragen blir hela skjortan kung, hade ju mina duster med kragmönster när jag gjorde skjortklänningen :)
Så himla kul att höra att du blir inspirerad, ska bli kul att se vad du syr! Är det kjolen du pratade om tidigare som du tänkt sy? :)
Stor kram!
Ethel

#2 - - Emelie:

Du är ju jätteduktig, det är ju helsvårt att sy kläder om man vill ha någon som helst passform, typ få in armen i det man sytt osv 😔

Svar: Tack! Hehe, jag har sytt många plagg som har sämst passform.. Man lär sig efter ett tag, i alla fall vilka mönster som är något att ha haha :D Jag utgår ofta från mönster med bra ärm och freestylar därifrån :)
Ethel

#3 - - Sofia/Trådanten:

Snyggt jobbat med dold knäppning och allt. Att få köpa tyg i Tokyo låter ju som en dröm

Svar: Tack så mycket! Ja alltså åh, Tokyos tygdistrikt är en dröm. En lång gata med enbart tygaffärer på flera våningar styck.
Ethel

#4 - - Sabina:

Jag älskar tyget och den dolda knäppningen blev ju en riktigt tjusig detalj :) Jag sydde mina första sprund bara förra året men mina blev alldeles för smala istället, men en lär sig ju för varje gång!

Svar: Tack! Ja, dold knäppning kommer bli ett återkommande inslag hos mig, så enkelt men så snygg detalj. Vad skönt att höra att någon mer än jag haft problem med sprund! Det enda man läser är ju folk som vet precis hur de ska göra för att det ska bli fint :P
Ethel

#5 - - Monica:

Den blev jättefin😃Älskar tyget 😃

#6 - - Alicia:

ALLTSÅ TYGET!!! Blir helt tårögd av dess fantastiskhet! Och inte mindre av hur skicklig du är och hur snygg skjortan blev! Så läckert med den dolda knäppningen!

Svar: ELLER HUR!!! Kattyg blir aaaldrig fel, det går inte. Dog lite när jag hittade det. Och tusen tack för dina fina ord, jag blir så himla glad :D
Ethel

#7 - - Lili:

Vilken fin! Vad duktig du är som syr själv.

Svar: Tack Lili! :D Vad glad jag blir!
Ethel

#8 - - Linnea Aurora:

Men ÅH så fin!!! Vad duktig du är!

Svar: Men åh TACK! Blir så sjukt glad av dina ord :D
Ethel

Upp