Nyårsklänning

Jag nämnde i ett tidigare inlägg att jag paniksydde en nyårsklänning. Och här är den! Jag blev så fruktansvärt nöjd. Jag köpte det här tyget för över ett år sedan, och har alltid sett en wrapklänning framför mig. Men jag har inte vetat hur jag skulle göra. Jag sydde en wrapklänning för ett tag sen, men den blev inte så bra och har knappt blivit använd. Det ville jag inte skulle hända med det här tyget. Så det mönstret har som fått grunna lite i bakhuvudet, tills det nu alltså blev av. 
 
Simplaste klänningen faktiskt! Och så fruktansvärt skön, jag njöt av att bära den. Den öppnar sig snyggt när man går, men visar aldrig så mycket ben att man skäms.
 
Jag använde ett mönster faktiskt, men på en t-shirt hehe. Det är något med att använda mönster som jag inte gillar egentligen, jag vill skapa eget. Så det här fick bli en mix av det: ett mönster men samtidigt eget skapande! Jag tänkte visa hur jag gjorde mönstret i ett senare inlägg, stay tuned! 
 
Som ni kanske märkt gillar jag att anpassa mig efter mönster på tyget. Det blir ju så fina detaljer då tycker jag! Den här gången hade jag som sagt ont om tid och kom på att jag kunde använda tygets ena stadkant som fåll längst ner på klänningen, den del av tyget där de inte tryckt mönstret ända ut. 
 
Som ni kan se är det också enstaka färgprover där det inte är tryckt mönster, de vita prickarna högst upp i bild. Men jag tycker inte att de stör. Den breda mörka randen tillför mer till klänningen än vad de små prickarna förstör tycker jag. Jag använde samma del av tyget när jag klippte ut mina två delar till knytbanden, så att det enfärgade fick komma fram även där. 
 
 
 
Färdigt | |
#1 - - ISA:

har du sytt den SJÄLV!?? galet fint. duktiga du :)

Svar: Hihi taack! :D Gu vad glad jag bilir ^^
Ethel

#2 - - Alicia:

Den är SÅ snygg! Tycker om både modellen och tygvalet och den faller så sabla fint! Kan nästan aldrig ha v-ringat eller omlottkläder pga kroppsformen men blev sugen att prova/sy något som denna!

Svar: Åh tack så jättemycket! Jag har inte så mycket urringade plagg, men det sköna med omlott är ju att man kan bestämma storlek och urringning lite hur man vill beroende på dagen! Älskar omlott, iaf nu när jag fått till ett mönster som inte visar allt för mycket! Testa du med! :D
Ethel

Upp