Kjol med motveck: öppning med ficka

Hej! Jag tänkte visa hur jag löste öppningen och stängningen i min kjol med motveck. Det vanligaste sättet att stänga en kjol som är tight i midjan är ju med dragkedja, men jag skulle ha lite av en specialstängning på min kjol. Jag ville verkligen ha fickorna på kjolen gömda i vecken, och eftersom jag även för enkelhetens skull fäster fickan i öppningen av kjolen linjerar inte min linning och öppningen på kjolen. Tydligare beskrivning på vad jag menar kommer en bit ner, i bildform. 
 
Det gjorde att jag inte kunde ha bara en enda dragkedja för att öppna/stänga kjolen. Jag bestämde mig därför att jobba med både hakar och dragkedja. Såhär ser kjolen ut där jag har min öppning:
 
Det syns inte att det är en öppning här, eller hur? Det enda som avslöjar är öppningen i linningen, och att mönstret inte helt passar i och med olika breda veck. I ett av vecken här gömmer sig min ficka och dragkedja:
 
Från baksidan kan man se hakarna och dragkedjan, och att öppningen på min linning och min kjolöppning inte linjerar:
 
Jag använder alltså 4 hakar; 3 stycken i linningen och en på den lilla tygflärpen (ovanför dradkejdan där kjolen möter linningen). Och till slut, en bild på när allting är öppet och det bara är att hoppa i kjolen: 
 
Sista bilden visar även ganska bra hur jag fäst fickan och dragkedjan i kjolen. Jag har alltså sytt ihop fickan först, avskild från resten av kjolen. Men jag sydde inte ihop ända upp utan lämna någon centimeter att fästa i dragkedjan och i kjolen. Sedan sydde jag fast den ena sidan av öppningen i kjolen, och såg till att öppningen hamnade rätt, och sedan fäste jag dragkedjan på den andra sidan av fickans öppning.  Den andra halvan av dragkedjan sydde jag fast på den andra delen av kjolen, och såg till att alltihop stämde. 
 
Jag tycker jag var lite klurig här haha, och är riktigt nöjd med resultatet! 
 
 
Steg för steg, Tips | |
#1 - - Mirre:

Fint mönster och fin kjol!!

Svar: Tack! :D
Ethel

Upp