Lovikkavantar

 
 
 
Jag har stickat två par Lovikkavantar - ett par traditionella i grönt till min sambo, och ett par svarta till mig själv. Båda är fodrade med fleecetyg. Det började med att min sambo ville ha dem fodrade, och när jag kände hur gossiga de blev ville jag också ha foder!
 
Jag ville dock göra något speciellt med mina egna vantar, och valde därför att brodera på dem. Jag är en extrem nybörjare på broderi, och gjorde mönstret allt eftersom. Men jag är ändå nöjd, trots det varierande resultatet! 
Allmänt | | 2 kommentarer |

Återbrukad gardin

Jag hittade en så fin gardin i somras på en loppis, och kände att den här ska jag sy en topp av! Gardinen var i lite tjockare bomull men mjuk och ändå rätt följsam. Först tänkte jag sy en tightare tröja, men insåg att jag kommer använda en oversize top mer så det fick det bli. 
 
Jag ville ha en enkel design i och med tygets karaktär, och valde att göra en väldigt boxig tröja med en lite awkard längd. Jag ville inte ha en lång tröja, men heller inte kort. Så det fick bli något mittemellan! Ärmarna blev långa, men jag tycker att det blev väldigt snyggt att rulla upp dem. Det bidrar till mysigheten :)
 
Något jag alltid försöker göra är att ta vara på tygets egna egenskaper, och här kunde jag ta vara på kanten av gardinen. Kanten är nämligen stadkanten och därmed remsas den inte. En fåll i det här tyget hade blivit ganska tjock, och därför anpassade jag mig efter stadkanten när jag klippte ut mina bitar. Alla fållar (förutom halslinningen) är alltså tygets stadkant! I halsen valde jag att sätta en snedslå på insidan. 
 
Jag är väldigt nöjd med den här toppen, dock kommer den användas mer sena sommarnätter än mitt i vintern då den inte är speciellt varm! 
Allmänt, Färdigt | | 5 kommentarer |

Retro klänning med vattenfallsurringning

 
I helgen trotsade jag och Eric -16 för att äntligen fota lite bilder! Detta är en klänning jag sydde på det senaste sylanet som jag var på för någon månad sen. Tyget köpte jag på plats, ett tyg med lite stretch och ett fantastiskt mönster! 
 
Jag hade inte haft så mycket tid på mig att förbereda mig för lanet, och efter några timmar på plats kände jag inte att jag ville sy något mer av det jag haft med mig. Det var mest bastrikåplagg och åh, så bra att ha men så tråkigt att sy! I alla fall när man knappt haft tid att sy.
 
Jag har ju dock den bästa sambon som föreslog att han skulle komma körandes med mönster hemifrån, och det var precis vad han gjorde. Utan honom hade den här klänningen aldrig blivit till. 
 
Framsidan och ärmarna är ett mönster från en trikåklänning med vattenfallsurringning och baksidan är en vävd skjortklänning. Båda mönstren är avritade från plagg jag hade hemma. 
 
Den här klänningen har blivit använd väldigt mycket sen jag sydde den, jag tokälskar den!
 
PS, mitt fina halsband med 2 bitar strandglas har Alicia gjort! Jag blev kär i designen när hon la upp dem på sin blogg för flera månader sen, och haffade ett eget direkt de dök upp i Refos onlineshop
 
Allmänt | | 2 kommentarer |
Upp