Tygpåse

Tygpåsar är någonting jag använder nu och då, flera gånger i veckan. Jag har ett par vanliga i vitt med olika tryck: festival, musiker, random mönster och fastän de håller utan problem och utan hål så blir de lite tråkiga i längden. Men det känns ju lite syndigt att kasta tygpåsar om de inte är trasiga, och jag behöver inte så många men så tänkte jag att om jag syr en påse och gör något lite extra av den är det okej. 
 
Jag är ofta in på Ohlsons tyger och kikar runt, affären ligger bredvid Clas Ohlsons så när jag går på stan med min sambo och han vill in dit stannar jag och känner på tyger. Det finns ett så fint gardintyg inne just nu, i olika färger som jag vill ha. Men jag tycker inte om att köpa metervara, det känns lite lyxigt och dyrt. Jag shoppar nästan bara tyg från stuvlådorna. Så jag lämnade de fina gardintygerna och gick till mina kära stuvlådor - och hittade en bit av exakt det gardintyget jag dregglat över! Drömmen. 
 
Jag tänkte först göra en tygpåse med en invändig ficka, men jag tänkte lite för lite när jag nålade ihop min påse så fickan blev på utsidan istället. Nästan bättre måste jag säga såhär i efterhand! Den hade varit perfekt att ta med på alla strandhäng som blivit av den här sommaren, med en ficka för kläder och en ficka för småprylar som alltid hamnar längst ner i påsen annars. Synd att jag sydde den lite för sent, nu är det inte badväder längre för en badkruka som jag!
 
Jag är grymt nöjd, och har tyg över för en till! Jag tänkte lotta ut en på min instagram, designbyethel om någon vecka, håll utkik!
 
 
 
Färdigt | |
#1 - - Linnéa:

Jag förstår att du dreglat över det tyget, det är så himla snyggt! Och det blev en väldigt snygg tygväska av det :)

Svar: Tack Linnéa! :D
Ethel

#2 - - Fredrikapåvinden:

Den blev ju supersnygg! Jag tycker det var tur att fickan hamnade på utsidan. Superfint ju!

Svar: Tack Fredrika! <3 Det tycker jag med, jag använder den redan massor :D Perfekt att ha som stickpåse också, då jag kan ta med stickning plus övrigt utan att vara rädd att stickningen ska remsas upp eller bli intrasslad i nåt! Så nöjd ^^
Ethel

#3 - - Anna:

Bra med någon som slår ett slag för tygpåsen, snyggt, praktiskt och miljövänligt. Snygg den blev!

Svar: Fler tygpåsar till folket! Jag funderar på att sy stora påsar som man kan veckohandla med också. Tack så mycket!
Ethel

Upp