Min kollektion - Plaggen som blev sydda

I slutändan blev inte alla planerade plagg sydda, och det är okej. Jag ville så mycket, men med begränsad tid och begränsade kunskaper kunde jag inte sy allt. Vissa plagg hittade jag inte rätt tyg till, och andra ville jag helt enkelt inte ha efter ett tag. Jag tänkte gå igenom mina planer för kollektionen, och börjar med de plagg som faktiskt blev av!
 
 
 
Jag älskar midjehöga byxor, och ville ha ett par i luftigt material inför sommaren. De blommiga ovan är min touille, där jag utgått från ett färdigt mönster men ändrat och ändrat och ändrat tills det enda som bestod från ursprungsmönstret är fickorna. Jag är riktigt stolt över dessa, eftersom jag vågade mig på att sy byxor och att ändra så mycket som jag gjorde. Jag kan verkligen säga att jag lärt mig mycket, och jag har ett bra grundmönster till byxor! Tyvärr blev det inte fler par än detta. 
 
 
 
Jag älskar skjortor, men har alldeles för få nu. Jag tycker det är svårt att hitta exakt det jag vill ha i affärer, så därför skulle en skjorta vara med i kollektionen. Skjortan är gjort i tunn viskos, och lite längre bak. Jag har utgått från grundmönstret för skjorta ut boken Mönster och konstruktioner för damkläder. I slutet skippade jag kragen, då jag dels tyckte att det skulle bli så mycket ränder och dels för att kragar kan vara lite jobbiga. De måste ju stå rätt, och anpassas lite efter varje tvätt för att torka rätt. 
 
 
 
Det här är mitt mest använda plagg som jag sytt tror jag, en längre kofta i ett underbart mjukt spetstyg. Det är lite tjockare, så det passar perfekt året om. Jag älskar det diskreta spetsmönstret, det ger en mjuk effekt. Jag är även stolt över mönstret som jag ritat helt själv. Ett väldigt simpelt mönster, med små detaljer i ryggen.
 
 
När jag och min sambo var i Tokyo förra året hittade jag ett sådant fantastiskt tyg att jag knappt vågat röra det. Men nu kände jag att det var dags. Jag hittade ett mönster i Burdastyle 01/2016, Ikat shirt dress som jag modifierade på framsidan. Jag ville ha en specifik urringning samt fickor fram. Klänningen blev fin, men används inte så mycket som den borde, det är någonting med ärmarna jag inte gillar. Men jag kommer sy upp den i ett annat material nu när hösten kommer, kanske enfärgad, och ska då försöka få till den som jag vill ha den. 
 
 
 
Jag älskar knytklänningar, eftersom man kan anpassa midjan efter vad som känns bekvämt. Jag tycker även att det är något väldigt elegant med knytklänningar. När jag köpte det här tyget visste jag att det behövde bli en långklänning där tyget får leka i vinden. Jag ville även ha en sexig rygg och valde därmed att ha den helt öppet. Detta mönster har jag gjort själv utifrån ett t-shirtmönster, och även det behöver tweakas lite. Allting blir inte perfekt hela tiden, men det får inte stoppa en. Det här klänningen har blivit väl använd hela sommaren!
 
 
 
Förra sommaren försökte jag sy en jumpsuit men det gick inte alls. Den ligger fortfarande i bitar i min to-do hög. Därför ville jag testa igen! Jag utgick från mitt byxmönster för shortsen, och mönstret från toppen kommer från en klänning som jag skapat direkt på min provdocka. Jag är väldigt nöjd med den här jumpsuiten, och kommer nog göra en till inför nästa sommar. Den här är gjord i vävt tyg, vilket gör den lite elegant men samtidigt lite mindre rörlig, så jag kommer nog testa ett tyg med lite mer stretch i på nästa. 
 
 
 
Färdigt, SS16 - Sommardröm | |
#1 - - Fredrikapåvinden:

Woohoo vad kul att få se Ethel! <3 Du är så jäkla inspirerande och proffsig. Tycker så mycket om att läsa dina inlägg. Scrollar hela tiden upp och ner för att se till att få med varenda ord, bild och detalj. Längtar till nästa inlägg!

Svar: Fina underbara Fredrika, jag blir så fruktansvärt glad av dina fina ord! De värmer så sjukt mycket, jag vill bara ge dig en stor kram! Tack, jag ska försöka få igång en mer aktiv blogg med roligare inlägg nu när jag ska plugga. Jag kan inte ha fått en bättre puff i rätt riktning än din kommentar <3
Ethel

#2 - - Jenny - En Vintage Saga:

Alltså Ethel det här är såå bra gjort! Riktigt grymt att du lyckats få ihop allt det här och att du kämpade på med att få till rätt passform, det kan vara såå otroligt tålamodskrävande. Det blev en helt fantastisk kollektion och du ska vara så stolt över dig själv så gjort detta! Min absoluta favorit är den svart spetskoftan <3

Svar: Åh Jenny tack så hemskt mycket! Jag blir så otroligt glad av dina komplimanger och pepp <3 Det var en bra läxa i tålamod måste jag säga, att liksom inte göra allting direkt utan planera steg för steg för att sy först flera månader senare. Och även tålamodet med passform, det kan verkligen ta sin tid!
Ethel

#3 - - Sandra:

Alltså wow, Ethel, vilken otrolig inspiration jag fick av det här inlägget. Alla plagg är så himla snygga. Vad grym du är!

Svar: Tack så hemskt mycket Sandra, så himla glad jag blir! :D Det finns ingen bättre komplimang att få än att ge inspiration <3
Ethel

#4 - - Anonym:

Superhärligt och snyggt!!!!! 😊

#5 - - Helga:

Så fint allting! Min favorit är nog skjortan :)

Svar: Tack så mycket Helga! :D
Ethel

#6 - - Alicia:

Du är så himla GRYM!!!! Tycker ändå det här är en jävla sommarportfolio alltså, för att inte tala garderob. Alla plagg är så fina i både modell, tygval och utförande och jag är så himla inspirerad av hela projektet. Apropå det har mönstret kommit till mig, jag tror jag glömt säga det!!! Livet och jobbet kom emellan lite men jag hoppas ha tid att sätta mig vid symaskinen snart och prova det! Är så pepp!

Svar: Åh tack Alicia!! <3 Det har varit så himla kul att jobba med kollektionen, tror det blir ett återkommande arbetssätt :) Skönt att höra att mönstret kom fram! Du behöver inte känna nån stress att sy, ta det när det finns tid :D Jag var ju allt annat än snabb själv haha :P
Ethel

#7 - - Grahnslöjd:

Åh, du är så fantastiskt duktig!! Försökte hitta en favorit men allt är ju bara sååå fint!!!:)

Svar: Åh tack Elin! Jag blir så sjukt glad av din kommentar!
Ethel

#8 - - Evelina:

Så fina kläder! Gillar särskillt dem midjehöga byxorna och den svarta koftan.

Svar: Tusen tack Evelina, jag blir så himla glad! <3
Ethel

Upp