Höstens utbildningar

Jag har velat gå några kurser i sömnad, för att få en grund och kunna göra mer kvalitativa hållbara plagg. Jag är också jättenyfiken på mönsterkonstruktion! Som ni kanske märkt ogillar jag att jobba utifrån ett befintligt mönster. Så har det varit sen jag började, jag vill skapa själv! Ibland kan jag bli irriterad på mig själv, det är ju svårare och jobbigare att göra själv när man inte kan. Men ändå, det blir inte lika kul att sy efter ett färdigt mönster. 
 
Jag hittade några kurser till hösten som jag ville gå, och sökte. I första antagningen kom jag bara in på två av tre, Mönsterkonstruktion och modellskapande, 7.5 hp via Umeå universitet och Textil materiallära, 7.5 hp via Högskolan i Borås. 15 hp (en halv termin) är en ganska bekväm mängd plugg att ha på sidan av ett heltidsjobb. Dygnet har ju bara 24 timmar!
 
MEN. Så var det ju den tredje kursen. Mode- och Textildesign, grundläggande, 30 hp via Högskolan i Borås. Oj oj oj vad den lockade. Jag blev 5 reserv i första intagningen, och hoppades på att både komma in och inte. Hur skulle jag klara 150% plugg och 100% jobb en hel höst? Men att inte gå den kändes så himla himla tråkigt. Jag visste ju att jag skulle söka den nästa tillfälle som gavs. 
 
Igår fick jag veta. Jag kom in! Så min höst blir lite kaosartad, och troligtvis stressig. Men jag testar hellre än att låta det vara. Jag kan hoppa av när som helst. Men jag syr ju redan nästan all min lediga tid, så det borde ändå gå bra. Jag har alltid varit bra på att studera, och jag får helt enkelt bara vara sjukt disciplinerad.  
 
 
 
Tankar | |
#1 - - Helga:

Vad roligt och spännande!

Svar: Tack! :D Ja jag längtar verkligen!
Ethel

#2 - - Grahnslöjd:

Grattis!! Vad kul!:) Ska du alltså både jobba och plugga samtidigt??? Lycka till!!:)

Svar: Tack! :D Jepp, det blir jobb och plugg samtidigt :) Jag har gått mindre kurser tidigare medan jag jobbat, och det har gått hyffsat. Men det här blir en utmaning :)
Ethel

#3 - - Linnéa:

Grattis till antagningarna! Det låter som du kommer få en väldigt spännande höst :)

Svar: Tack Linnéa! Ja jag ser framemot det med spänning! Jag hoppas det inte blir alltför överväldigande :D
Ethel

Upp