Kuvertväska, mini

Hejsan! I helgen blev det inte så mycket gjort för mig, varken stickning eller sytt. Jag hade helt enkelt inte energin nog. Men en liten väska blev det i alla fall, som passar i min handväska. Tanken är att ha alla smågrejer i den, så att de inte ligger löst. Watch out, steg för steg kommer om några dagar på den här supersvåra skapelsen!
 
 
 
 
 
Färdigt | | En kommentar |

Basker klar

 
Tada! Här är både jag (med supertorrt och knasigt hår, as always) och den stickade baskern. Jag är nöjd med den, och tycker att den blev fin. Den kommer användas flitigt i höst och i vinter, men jag tycker inte riktigt att det är en basker. I beskrivningen stod det basker, men de brukar väl ha en annorlundare form? Sticka ut mer från huvudet? Det borde inte vara att jag stickat hårdare än i beskrivningen, för allting annat blev ju bra storlek? Nåja, jag blev ju nöjd iallafall, och funderar på att göra en i svart också. Jag älskar bladmönstret! 
 
 
 
Färdigt | | En kommentar |

Skjortklänning

 
Hej! Jag är hittills för ytlig för att visa mig här i bloggen, och det har ännu inte blivit något fotande i min färdiga klänning. Så kan det gå! Men i helgen har jag istället sytt. Jag håller på med en skjortklänning. Det är ett av de få plagg jag sytt med ett mönster som någon annan gjort, och det är lite komplicerade saker att ta sig igenom. Det gör ju inte saken bättre att jag använder mig av ett mönster utan beskrivning hur jag ska sätta ihop alltihopa, så några steg har jag gjort i fel ordning. Men det börjar ta sig! 
 
Nu i helgen har jag sytt det mesta klart, det som är kvar nu är att fålla nederkanten och att sy ett skärp. Ovan ser ni kragen - jag beklagade mig lite på instagram och passar på att lägga upp samma bild här. Det var första gången jag gjort en krage, och mönster för den skulle man rita själv, med hjälp av en förklarande text. Kragen blev riktigt bra tyckte jag och testade sy fast. Jag märkte dock ganska fort att jag hade gjort den lite för kort.. Jag gjorde mitt bästa istället för att börja om och fick fast den tillslut. Själva kragen blev jättebra, jag tycker om att den satt så tight mot halsen. MEN själva klänningen bubblade och rynkade sig, såklart, eftersom jag tvngat in den i en för trång krage. Jag trodde jag skulle spy om jag testade sy en till krage, det tar ju sin lilla tid och är ganska krångligt. Men jag kramade lite på min sambo, åt en macka och började på en ny i rätt storlek. Och nu sitter den där! Det hann bli för mörkt för att fota idag, så det får bli en annan dag. 
 
 
 
Detaljer | | En kommentar |
Upp