Kuvertväska, mini, steg för steg

Jag köpte ett vaxtyg efter att ha kärat ner mig i det totalt när Josefine sydde en neccesär i det. Det var mjukare än jag trott, så jag hade egentligen en lite svårare version i huvudet, men det krävde mer stadga så jag fick ändra mina planer. En superenkel liten väska med två sömmar blev det!
 
 
 
 
Jag började med att mäta de stora objekt som jag ville ha väskan till, bindor och trosskydd. Jag tog den längsta sidan och den bredaste sidan och ritade upp en rektangel på ett papper. Vips så var mitt mönster gjort! 
 
 
Sedan klippte jag ut en lång tygbit som fick bli framsida, baksida och lock och sydde ihop kanterna.
 
 
Jag ville inte ha några synliga sömmar mitt i det fina mönstrade tyget, så jag gjorde det extremt enkelt för mig. Jag sydde inte hela vägen upp, utan lämnade en dryg halv centimeter. Jag vek ner kanten på ena kortsidan, kletade på lite superlim och tryckte till. 
 
 
Sedan gjorde jag samma sak med kanterna på locket. För att få tryck på de limmade kanterna medan de torkade och få till ett bra vik i locket staplade jag mina syböcker på hela altet (efter att jag vikt in locket såklart) och lät det stå i någon timme.
 
 
Såhär blev den! Fast det har du kanske redan sett hehe. Jag hade köpt en magnetknapp till stängningen, men det kändes grymt overkill, och locket håller sig nere rätt bra faktiskt. Eftersom den ska vara i min handväska, som har två smala fack, kände jag att jag inte behövde en mer avancerad stägning än så. Jag är nöjd!
 
 
 
Steg för steg | |
Upp