Skjortklänning klar

 
 
Äääntligeeeen blev jag klar med min skjortklänning! Den har hängt på provdockan så länge, utan krage, knappar och utan fåll. Kragen har varit så svår att få till, och tagit sån tid att göra. Men igår fick jag nog och satt med den tills jag blev nöjd, och sydde klart det sista. Jag är så stolt! Klänningen är i ett fjäderlätt mjukt tyg, känns välsydd och jag kan inte vara nöjdare. Jag bestämde mig redan innan jag började att jag skulle vara ordentlig och nogrann, och det har jag varit. Jag ville få till de där detaljerna som gör att det känns mindre hobbyprojekt och mer proffesionellt, och jag tycker att jag lyckats. 
 
Jag tänkte bryta ner olika saker i andra inlägg, som till exempel kragen. Jag använde ett mönster där man skulle rita ut kragen själv, och det tog fyra försök innan jag blev nöjd så jag har lite grann att dela med mig av där. 
 
 
Färdigt | | 3 kommentarer |

Hemlighetsmakeri

Hej! Här ekar det tomt. På sistone har stickning fått ta mer plats i mitt liv, jag har nämligen två deadlines att hålla. Två lite svåra deadlines eftersom det handlar om födslar hehe. Så det jag stickar på vill jag inte visa upp än, om det råkar vara så att de som kikar in här är en av de blivande mödrarna! 
 
Jag har förresten hittat en himla fin ny bekantskap, och hon hade den fantastiska iden att ha stickkvällar! Förra veckan var första träffen och nu ska vi försöka ses en gång i veckan. Så rolig grej, jag har knappt träffat folk i min ålder förrut som också tyckte om att sticka. 
 
Jag har även testat runt med att sy kragar, för att få till den form jag vill ha. Jag skrev ju i inlägget tidigare (Skjortklänningen) att jag fått till en ny krage. Men den blev såklart inte bra. Den kändes alldeles för stor och stod ut från halsen när jag provade. Hela projektet har fått ligga lite i lä medan jag grämt mig över den där krångliga kragen. Men nu tror jag att jag fått till en demo som jag vill ha, och hoppas ha tid att sy den snart. Det skulle vara roligt att få ha på mig själva skjortklänningen äntligen, plus att jag har andra projekt jag vill påbörja. Jag har inte velat börja något innan klänningen är klar, eftersom det då är risk att den får ligga oavslutad ett bra tag. 
 
 
 
Tankar | | Kommentera |

"Furthermore, I wonder who would still catch me"

 
 
Jag tycker om att inspireras av olika saker, eller främst se olika saker/bilder och samla de jag tycker om. Jag tror att det hamnar någonstans i bakhuvudet och får uttryck sen i olika sammanhang. Kanske lite flummigt, men du kanske fattar?
 
Jag dras till mycket ritat, målat, texter och fina bilder som förmedlar en känsla. Mycket strukturer har det blivit också. Grunden i min stil tror jag är strukturerat kaos, eller något som har en stökig charm. Inte så mycket minimalistiskt, eller rena raka linjer. 
 
Jag samlar mycket syinspirerat genom min pinterest, men har också en tumblr som jag använt länge. Där får allt möjligt hamna. Jag tror, att på det sättet är min tumblr mer en äkta bild av mitt huvud än någon annan social medie, eftersom det är en blandning av allting jag dras till. 
 
 
 
Inspiration | | Kommentera |
Upp