I början

 
 
Jag började i princip med klänningar direkt, jag hittade fina tyger på tradera som jag föll för. Såhär i efterhand är de i lite för tjockt bomullstyg för en a-linjeformad klänning, men då såg jag bara trycket. Jag hade ingen provdocka utan ritade av en tshirt som jag hade hemma, breddade och förlängde nedre fållen och sydde. Jag provsydde inte heller i ett annat tyg utan körde på direkt i det "rätta" tyget. Så de är inte helt perfekta, varken i fall eller i armhålen (stramar i ryggen när jag sträcker fram armarna) men jag är så glad att jag bara sydde. Det blev lite snett, lite tight, lite konstigt men jag gjorde och jag lärde mig.
 
 
Jag testade sy på ett kantband för första gången, med blandade resultat. Jag tyckte det var väldigt svårt att få till sömmen (och tydligen färgerna i den här bilden?!) men det blev ändå ok för de två första gångerna jag sytt fast ett kantband. Kantband är inte något jag använder speciellt ofta, men nästa gång jag syr med ett kantband kan jag visa hur jag gör. 
 
 
Färdigt | | En kommentar |

Pinterest

 
En av mina största inspirationskällor är Pinterest. Jag har olika boards där jag samlar på mig sånt som jag gillar och blir inspirerad av. Det kan vara hela plagg, små detaljer eller känslan av ett plagg. Ibland kanske bara en teknik. När jag börjar samla på mig många pins om exakt samma sak får den helt enkelt en egen board. Jag heter etjo0404 på Pinterest, och boarden ovan (rätt och slätt syinspiration) hittar du genom att antingen klicka på bilden eller på den här länken: länk. Hojta till om du har en egen Pinterest som du vill dela med dig av! 
Inspiration | | Kommentera |

Hej!

Det här blir mitt första inlägg i min nya blogg, döpt efter mig själv. Jag hade tänkt fokusera den på sömnad, och lite design. Jag har under det senaste året börjat sy kläder, vilket jag velat göra så länge men inte tänkt att jag kunnat, baserat på ett jeanslinne jag sydde när jag var 10 år... Och det är klart att jag inte kan sy om jag inte övar. Men nu har jag börjat, och blir snabbt bättre. Kan jag så kan alla!
 
De första plaggen jag kommer lägga upp är sådana som jag redan sytt, och därför inte kan göra steg-för-steg inlägg på. Men tanken är att jag ska lägga upp ett färdigt plagg, och sedan i andra inlägg gå in på hur jag gjort för att få mitt slutresultat. Ett enkelt sätt för mig och er att hålla isär på det färdiga och "instruktioner" på hur jag jobbat, så att ni kan hoppa direkt till hur-göra. Förhoppningsvis kommer ni bli peppade att själva börja sy, och tänka att det ändå är rätt enkelt att sy egna kläder! 
Tankar | | Kommentera |
Upp