Virkad filt

Min filt hann bli klar till julafton! Det var så skönt att se den ihopsatt och klar, och den gjorde succe när paketet öppnades. Jag hann se den användas på bäbisen som fick den också, och ja.. det gjorde allt värt det. Det tog många timmar att virka varje ruta, och att sätta ihop den tog sin lilla tid det också. Men resultatet blev fantastiskt, och jag är väldigt stolt över mitt tålamod och mina kunskaper. Jag har lärt mig mycket med det här projektet.
 
Här kommer några sammanfattande bilder över slutskedet, och den slutgiltiga filten. Tekniken jag använt för att virka ihop rutorna tänkte jag ta i ett annat inlägg. 
 
Så här såg filten ut när jag virkat ihop den och virkat ett varv runt. Lite skrynklig och knövlig. 
 
Jag tvättade filten för hand i varmt vatten med lite olivoljetvål, och la ut den på en handduk. Då ser man hur filten verkligen ser ut, och kan forma lite svagt. Här kommer ala detaljer fram, även de man helst skulle vilja dölja, som att rutorna är lite olika storlek, och att kanterna därför inte blir helt raka. 
 
Närbild på filten när den torkat. Här kan man se tekniken jag använt för att sätta ihop rutorna, jag tänkte gå igenom det i ett eget inlägg. Det tog lite mer tid än att sy ihop med nål och tråd, men jag tycker det blev ett väldigt vackert resultat.
 
 
Jag ska inte försöka mig på att beskriva hur man virkar själva rutan, så jag länkar istället in den beskrivning jag följde. Jag hittade den på pinterest och här är länken: Victorian lattice square.
 
 
Färdigt | |
#1 - - Monica:

Så jättefin den blev, förstår att dom blev glada 😃

Upp