Stickad barnkofta

Det här är egentligen en julklapp, men jag lägger upp den redan nu ändå. Jag tror inte att någon av föräldrarna läser den här bloggen, och barnet ifråga är så pass stort att inte gör någonting om föräldrarna vet vad hen får. Ni vet när barnen är mindre är det ju som föräldrarna som får presenten. Men den här gången är det barnet som jag hoppas ska bli superglad! Och hen läser inte bloggar så here it goes! I min iver att få slå in koftan fick det bli mobilbilder på kvällen, dvs inte bäst kvalla. 
 
Jag stickade Claras mönster Rainbow cardigan, mönstret finns gratis på Ravelry.com (länk). Det garnet jag ville använda fanns inte i 7 olika färger, i alla fall inte som kunde bli en vacker regnbåge. Så istället för 7 färger använde jag 4 färger i 2 omgångar, dvs det fick bli en extra rad med färg så koftan är lite längre än originalmönstret och jag fick räkna om lite på färgblocken på armarna. 
 
Det gick väldigt enkelt och fort att sticka koftan, det enda jag hade problem med var de två raderna längst fram där knapparna skulle sys fast och där knapphålen var. Jag fick inte upp rätt antal maskor på ett snyggt sätt, så gjorde lite annorlundare än originalmönstret, och resultatet blev sådär. Jag hade velat ha fler maskor för tätare rader, men jag kunde inte plocka upp på något fint sätt. Och eftersom garnet var så grovt skulle det bli tydligt om jag plockade upp lite här och var. 
 
Nåja, detta är det största stickprojektet hittills (inte sant egentligen, jag HAR stickat en tröja till mig själv när jag gick i högstadiet men jag räknar av nån anledning inte den.. kanske för att jag inte blev nöjd?) och jag är nöjd! Den ska klara av att tvättas i 40 grader, jag har inte provat än så håll tummarna. Jag hoppas dessutom verkligen att mottagaren kommer gilla den! 
 
 
 
Färdigt | |
#1 - - Ida Eriksson:

Alltså SÅ fin! Du är jätteduktig :)

Svar: Åh tack så hemskt mycket :D
Ethel

#2 - - Elin:

Ååååh vilken fin!!!! En sån vill jag med haa!
och impecable work med bebisfilten(-arna) också!

Upp