Klänning i en bit tyg

 
 
 
 
Jag hade inte börjat så klänningar med lite form än, och i den här klänningen ville jag ha så lite sömmar som möjligt. Sagt och gjort: jag vek mitt tyg dubbelt och klippte ett hål för huvudet. Sedan sydde jag helt enkelt en söm för både ärm och sida på samma gång, en på vänster och en på höger sida.
 
 
Jag älskar fickor och syr in enkla fickor i sidosömmar på nästan allt jag syr, så det fick bli ett par såna också. Den här klänningen är så sjukt bekväm i och med att det bara är två sömmar. Bland det svåraste att sy tycker jag är bra ärmsömmar, de blir lätt för små/dåligt konstruerade så att sömmarna stramar. Men här finns inga ärmsömmar i den bemärkelsen, så det känns knappt att en har på sig den. 
 
 
Det fick bli två olika urringningar, så jag brukar välja vilken jag vill ha för dagen. På ena sidan är det en striktare, rund urringning och på andra sidan en v-ringad urringning. När jag sydde Marimekkoklänningen frågade jag i ett forum hur jag skulle sy halslinningen, dock först EFTER att jag sytt klart kanten. Så här testade jag det sätt som flest rekommenderade. Jag kommer visa mer detaljerat med bilder i ett senare inlägg hur jag gör en sån här kant, så jag kan ta kort medan jag syr en istället för att försöka förklara med bara ord. 
 
Färdigt | |
#1 - - Malin Hyving:

Assnygg! Gillar verkligen mönstret!! Älskar kläder som är sköna och gör att man ser dressad ut på samma gång, har faktiskt just nu på mej en långklänning i liknande modell i svartvitt mönster.

Svar: Tack så mycket!! Jaa jag älskar mönstret också, känns som Marimekko! Halva min garderob är precis som du beskriver, sköna plagg men samtidigt dressade. Har precis en sån klänning på gång, måste bara göra knapphål längst hela ryggen, och det är så tråkigt haha. Lät fint med en liknande långklänning! Måste vara jätteskön!
Ethel

Upp